Auktion på Gotland

Dagen började molnigt. Första dagen på min semester som började med ett tjockt molntäcke över stugan och vindkraftverken. Det gjorde inte så mycket för jag hade bestämt att jag skulle gå på auktion i Klintehamn med några kompisar. Sånt finns det ingen chans i världen att jag får med mig Henke på.

Det kunde bli precis hur som helst. Och det blev det. Jag har alltid trott att auktion1auktioner på Gotland är nåt för turister och blev därför väldigt förvånad över alla gotlänningar som bjöd på de totalt värdelösa lådorna med ”tömma vinden”-skräp. Ingenting, faktiskt verkligen ingenting lockade mig på auktionen. Och vilken tid det tog! Thage, som auktionsförrättaren heter, är världsberömd i hela Klintehamn och tyckte själv att han var det roligaste som fanns. Snabb var han åtminstone och när han inte tyckte att buden var bra kunde han säga sånt som ”äh, skit i´t då, då ska ni int ha´at”.

Jag och min ena kompis stod ut en timme, min andra stannade lite längre för hon har köpt ett hus inte långt ifrån auktionslokalen och hade fått syn på en lampa som hon var beredd att sätta en 50-lapp på. Hon fick den, men fick även en annan hemsk lampa på köpet. Den lämnade hon i lokalen. Sån nivå var det på sakerna.

För att inte komma hem helt tomhänta gick vi en sväng på loppmarknaden vägg i vägg med auktionslokalekameln. Efter att ha mötts av den här skylten, tänkte jag att det var nog okej ändå att komma hem tomhänt…

 

 

Utan varken kamel eller packväskor slutade dagen ändå underbart med uppsprickande molntäcke och strålande solsken som kunde avnjutas på verandan med färska räkor och aioli från fiskvagnen i Klintehamn.