Övertygad

Jag har inte haft tid att läsa mina favoritbloggar ordentligt de senaste dagarna, men igår kväll tog jag mig tid att läsa ett par inlägg som jag hittills bara skummat igenom.

Ni måste läsa inlägget ”vilsen rödgrön röra” i Henrik Kelfves blogg. När jag läste den ordentligt kom jag än en gång på varför jag är moderat och varför jag har så svårt att förstå den rödgröna politiken. Läs inlägget och fundera en extra gång över hur de tänker.

Deras politik hör inte hemma i 2000-talet när människor förstår att man ska arbeta för sitt eget bästa, att det ska löna sig att arbeta och att bidrag är en sista nödlösning om man hamnar i kläm.

Skolor ska inte drivas av politiker, utan av personer som har en strävan efter att väcka barns och ungdomars studieintresse, viljan att leda lärare och elever mot gemensamma mål och driva en attraktiv verksamhet. Föräldrar måste få välja vad som passar deras barn bäst och lärare måste få ställa krav på eleverna. De socialistiska flumskolorna som jag växte upp med skrämde bort de flesta elevers intresse för studier och målade upp en bild av att vidareutbildning minsann inte var för alla, utan man skulle helst inte sticka ut och vara duktigare än någon annan.

Även i arbetslivet måste vi våga visa oss starka, vi måste ha en vilja att arbeta och vi måste tjäna mer på arbete än bidrag. Det gör man inte med höga skatter eller snedvriden arbetsmarknadspolitik. Varför måste svensken vara så slätstruken och blek? Är det så fult att kämpa för sitt eget bästa, ställa krav och tjäna på sitt eget hårda arbete? Jag tror att de flesta förstått att det inte är det och därför inser att den rödgröna rörans politik är fel.

Jag är åtminstone övertygad.