In i dimman

DSC01048Idag är Gotland grått. Helt grått. Hela dagen. Överallt.

De här bilderna tog jag ca kl 14 idag. Alltså nästan den ljusaste tiden på dygnet så här års.

Vi lämnade Matilda hos hennes Gotlandskompis och tvingade  ut oss själva och tonåringen på en promenad för att få lite frisk höstluft.

Det finns en plats strax norr om Klintehamn som heter Kovik.

Kovik är ett mycket vackert fiskeläge med ett charmigt kapell som rests till minne av förlista fiskare. Hade jag inte varit gift redan, hade jag kunnat gifta mig där för jag tycker att det ligger så vackert precis vid strandkanten och inger ett helt fantastiskt lugn.

Kovik är också ett populärt tillhåll för kite-surfare som surfar ut och in över den blåsiga viken och även barnfamiljer som byggt drakar hos drakbyggaren alldeles intill brukar prova sina nybyggda verk längDSC01052s stranden.

Men idag var det glest med besökare.

 

Luften var frisk och regnet höll sig undan den stunden vi var där.  Dimman gjorde att det kändes magiskt och som om tiden stannade en stund. Hade jag varit författare, hade jag gått direkt hem och skrivit en berättelse som utspelade sig där, kanske med inslag av nåt hemskt mord eller olycklig kärlek.

Hade jag varit ensam hade jag gått ända ut på Korumpu, som stenpiren kallas, och låtit tankarna fladdra fritt eller kanske inte alls.

DSC01066

Men jag var inte ensam, jag hade med mig Aksel – tonåring, som inte förstod charmen alls och Henke – nybliven fotograf som skulle stanna varannan meter och fota dimman.DSC01062

 

 

 

 

 

 

 

Jag roade mig istället med att testa om mina stövlar höll tätt. 

DSC01061

Hösthelg

Har precis ätit en lång frukost i stugan. Barnen har höstlov och vi har ett par dagars minisemester på Gotland.DSC01036

Det är verkligen höst här på ön, luften är frisk och träden ordentligt gula. Till min stora glädje är det nästan helt vindstilla och vindkraftverken snurrar knappt.

Just nu diskuteras om vi ska ta en promenad på stranden eller i Klintehamn. Det är såna problem och svåra beslut vi har att handskas med när vi är i stugan…

Jag röstar för strandpromenad, men tror att barnen vinner och vi hamnar i Klintehamn. De har ju räknat ut att om vi väljer promenad i samhället kan de få en mjukglass från Pressbyrån. I deras värld funkar det lika bra i oktober som i juli.

Stranden ligger kvar imorgon också förstås och jag ser verkligen fram emot ett par dagars total avkoppling med familjen.

Vad lockar?

Jag har precis kommit hem efter att ha stått vid Rosersbergs station och delat ut vår medlemsvärvarfolder till morgonstressade pendeltågsresenärer.5-skal-att-bli-medlem

Det är en billig, enkel och mycket trevlig aktivitet för att nå ut till allmänheten och synas. Men! Hur ska vi göra för att fler också ska använda anmälningsblanketten på baksidan av foldern och verkligen bli medlemmar? Många fler än de som betalar den lilla medlemsavgiften (100kr/år) måste ju vara intresserade av hur samhället styrs, hur skolor drivs, vilka bostäder och vägar man ska bygga, vilken arbetsmarknadspolitik man ska sträva efter osv osv. Varför vågar man inte bli medlem och vara med och påverka genom att få sin egen åsikt hörd eller bara vara medlem och passivt stödja?

Visst, vi är alla stressade och tidsbristen genomsyrar det mesta, men vi som är aktiva blir också väldigt glada och uppmuntrade av stödet av mer ”passiva” medlemmar som inte behöver lägga ner en massa tid på föreningen. Att veta att man har ett stort medlemsantal i ryggen peppar och ger ny energi till oss aktiva.

Därför hoppas jag att du som har förstått att Moderaterna är ditt parti också visar det genom att betala medlemsavgiften och ger oss ditt stöd. Vill du vara aktiv är det självklart ännu roligare och vi tar emot dig med öppna armar. Meddela oss vad som intresserar just dig och vad du tycker är viktigt inför nästa års val eller besök vårt kansli i Märsta och lyssna på vad vi kan göra för dig. Mer uppgifter hittar du på hemsidan.

Passar än en gång på att rekommendera vårt oppositionsråd Henrik Kelfves blogg. Den ger dig bra insyn i kommunens politik och vad Moderaterna vill göra efter nästa val samtidigt som du har möjlighet att kommentera eller ställa frågor.

Välkommen till Moderaterna!

Rosers tower?

Maton - Skyskrapa

Förra veckan fattade kommunstyrelsen beslut om att tillåta bygget av ett sexton våningar högt hus i Rosersbergs industriområde.

Det gillar jag.

Industriområdet fullkomligt exploderar och nya företag flyttar in på löpande band. Kilenkrysset som förvaltar området behöver nya kontor och fler företag kan etablera sig i området med toppenläge mellan Stockholm, Arlanda och Uppsala. Varför då inte bygga på höjden istället för att ta ännu mer fina naturområden i anspråk?

Nu måste vi bara se till att motorvägspåfarten hamnar där den ska och att den tunga trafiken går utanför samhället och inte längs rosersbergsbarnens skolväg. Vi måste också se till att miljön i det växande området känns trygg och blir lättåtkomlig med goda kommunikationer och bra vägar. Turtätheten på pendeltåget ska definitivt inte försämras, men alternativ såsom tätare busstrafik kan också utvärderas. Området ska vara attraktivt, lättillgängligt och modernt, samtidigt som hänsyn självklart måste tas till oss närboende.

Jag tycker det är toppen att lilla Rosersberg kan få en utstickande profil och locka till sig fler arbetstillfällen. Det bullerstörda sovsamhället kan äntligen sticka ut hakan och locka istället för att skrämma bort.

Min fest

henkehelle

På min fest härom veckan fanns många för varandra okända människor och för att de skulle ha en aning om vilka alla var hade jag gjort  en liten beskrivning på varje person. Tänkte nu att ni skulle få ta del av dessa beskrivningar och lägger därför ut listan här och ackompanjerar detta med lite festbilder. Håll till godo!

Marita Backgården – Min galnaste tonårskompis. Bor numera i Höllviken och är en tapper ensamstående mamma till två tonårsdöttrar. En av de personer som jag har de mest märkliga minnena gemensamt med…

Ulf Ahlquist – Min svärfar och distriktschef på Schenker Gotland. Skulle bli deltids-pensionär nästa år och ägna sig åt sina intressen fotografering och fågelskådning. Istället blir han VD för Destination Gotland den 1 januari 2010. Bye bye pensionärslugn J. Gift med Inez Ahlquist

Monica Björklund – Trafikagent på Arlanda. Familjekär tvåbarnsmamma med de nästbästa barnen jag träffat. Hittar kantareller var hon än går och är en av de bästa middagsvärdinnorna som finns. Tycker inte om att bita i lakan. Gift med Perra Björklund bord

Henrik Kelfve – Oppositionsråd i Sigtuna kommun och min bästa politiska kollega. Lär mig allt och lite till om politik. På sin minimala fritid leker han snickare och lägger gärna stora summor pengar på ”nödvändiga” verktyg. Gift med Anna.

Katrin Nyman Metcalf – Storasyster, professor i juridik och doktor i rymdrätt. Äger tomt på månen och kan de flesta språk i världen. Bor i min övernattningslägenhet i Tallinn och reser ca 300 dagar/år. Sina lediga stunder ägnar hon åt sin sol- och vårare Peo

Christian Rähn – Mångårig Adecco-big boss och numera dyr managementkonsult. Min konfirmationskompis som blev vän för livet. Somnade när jag förklarade min kärlek för honom för 20+ år sedan. Åker gärna skidor överallt i världen när han inte kapat musklerna under vattenskid-turen.

kör

Kati Hanson – Leg. naprapat med 1000 järn i elden, men hinner ändå alltid pyssla och knåpa ihop de vackraste julkorten. Min absolut äldsta väninna. När vi var små trodde vi att vi var kusiner och upptäckten att inte vara det var traumatisk. Tvillingmamma och sjömanshustru.

mommohenke

Edith Kotka Nyman – Min mamma. Världens bästa mamma, mormor, farmor, svärmor. Gått på konstfack, jobbat som tecknings- och språklärare, är konstnärinna och jobbar som tolk. Vågar vägra pensionär och avskyr läkare.

chefenJohan Lundgren – Min chef och VD. Sigtuna kommuns ledande VVS-företagare som saknar order lagom. Lever efter mottot: ”life is too short to be a Svensson” och tävlar om “flest prylar när han dör vinner” med sin svåger Perra. Vinner nog deltävlingen störst prylar…Gift med Kerstin Lundgren

Ylva Karlsson – Sommelier, säljproffs och en fantastisk partykompis. Är Ylva med på en fest kan inte festen misslyckas! Det hon inte kan om vin är inte värt att veta och ingen kan ge mer beskrivande omdömen om vin och mat än hon. Bengt Fritiofsson – släng dig i väggen!

Ros-Marie Mörk Johansson – Flygvärdinna på SAS. Mamma till Aksels första kärlek (när han var ca 3år…), god väninna och engagerad ungdomsgårdsarrangör. Stort hjärta och enormt tålamod med sin något mer förvirrade man Leif

Perra Björklund – Storentreprenör i trävarubranschen. Konstant full av idéer på resor att göra, aktiviteter att anordna för egna och andras barn, verksamheter att starta, värdshus att bygga mm. mm. Deltar i tävlingen ”flest prylar när han dör vinner” mot sin svåger Johan och har precis vunnit grenen ”störst husbil”. Gift med Monica, bror till Kerstin.

Eva Vesvre – God arbetskamrat från både Arlanda och NK. Charmar alla och är en glad väninna med extremt hög arbetsmoral och snabba ben, ofta på de allra högsta klackarna. Mycket bestämd och tydlig ledare som avskyr excel.  Gift med Remi.

Henke Ahlqvist – Hamnstyrman, men inte bara hamnstyrman, utan min alldeles egen man. Världens bästa pappa till världens finaste barn. Lagar den godaste maten, är den bäste resekamraten man kan ha och är näst bäst i världen på att njuta av livet. Utan honom skulle min värld stanna.

ollejohanOlle Lindh – Kontrastvätskeförsäljande innebandypappa från Småland med Sveriges största snusomsättning. Utövar ofta flitigt och ofrivilligt trädgårdsarbete beordrat av sin sambo Johanna som ikväll tar hand om Sveriges svininfluensor.

Åsa Stenberg – Egen företagare med siffersinne. Ser gärna stora summor på sitt eget resekonto eftersom nästa resa alltid är bokad. Trivs bäst med en rom & cola i handen på varmare breddgrader som t.ex. Gotland. Syster till Ina, svägerska till Lisa och Conny.

Alexander Luksep – Mitt kusinbarn och bildelsförsäljare. Släktens första barnbarn och tog ALL uppmärksamhet tills vi andra också började yngla av oss. Gillar bilsemester med vännerna och gillar inte IPRED. Son till Peeter och barnbarn till Vivi.

hanna

Hanna Gustafsson – Min absolut bästa arbetskamrat genom tiderna. Förgyllde alla mina dagar på NK. Numera tjänstledig för att förverkliga sina författardrömmar. Deltog i Frisbee-VM 2008. Älskar mat, vin och Anders.

Viveca Axelsson – Barnälskande konsulent på Ersta diakoni. Jobbar mer än de flesta, men njuter också av att vara ledig. Särskilt varma, soliga dagar med ett glas rödvin på altanen eller ett dopp i poolen. Sambo med Per.

Björn Arvidsson – Livsnjutande transportlogistikexpert i odefinierbar bransch. Öldomare och matälskare, lyssnar gärna på musik och utövar snorsporter så ofta han får chansen. Hade krypövningar i gräset med Matilda på hennes första midsommarafton. Gift med Annie.

helleconnyConny Bogren – Murare, brandman och lugnet personifierad. Nybliven ägare till ett fantastiskt hus på Gotland som kommer förinta alla hans fritidsproblem de närmaste decennierna. Känd från ”SOS Gute”. Sambo med Ina och svåger till Åsa.

Ulrika Sköld – Veterinärsjuksköterska och en av mina bästa bio-vin-pratkompisar. Påtar gärna i trädgården, håller ordning på tonårssönernas aktiviteter, minsta yrvädret, hundar och katter och är scoutledare i Rosersbergs scoutkår. Avskyr ormar. Gift med Johan.

Kerstin Lundgren – Min nyaste favoritarbetskamrat. Ekonomichef Karby VVS med stort sinne för ordning och reda. Har mängder med humor och ett otroligt dåligt lokalsinne. Har dansat med Tony Irving. Gift med Johan, syster till Perra och svägerska till Monica.

Johan Sköld – Pacemaker-producerande innebandypappa. Mellan tjänsteresorna till Los Angeles har han tid att ha otaliga uppdrag i Rosersbergs IK, vara domartränare, scoutledaränkling, trebarnsfar, skjutsa, lämna, hämta mm. mm. Gift med Ulrika.

pelleåsa

Åsa Nygårdh-Nyman – Regeringskansliets help-desk. Gör fantastiska smycken, syr fina kläder, stickar, virkar och klär om möbler och verkar ha fler timmar på dygnet än vi andra.  Min svägerska, gift med Hendrik.

Pelle Mörk – Teknisk chef med tillgång till egna sedelpressar. Fyller sin fritid med trasiga båtmotorer, vattenskador, byggprojekt, musinvasioner, fotbollsträningar, föräldrauppdrag och motion. Nyttjar aldrig cigaretter eller snus – om inte någon bjuder förstås! Sambo med Annika och faktiskt inte släkt med Pelle Ljus.

hendriklisa

Lisa Svahn – Narkossköterska med ständigt för mycket jobb. Bestämd och fantastisk mamma till tre underbara barn, en hund och en man…Har fullt upp med att organisera familjens aktiviteter och hålla ordning i hemmet. Gift med Donald.

Hendrik Nyman – Min bror. Högstadielärare, busschaufför, bloggare, student och fritidspolitiker – tyvärr folkpartist, men ganska klok ändå. Kan allt och lite till och gillar att visa det i tv-programmet ”Vem vet mest?” Gift med Åsa, pappa till Andres, bror till Katrin.

Remi Vesvre – Fransman. Luftfartsexpert. Lägger helst ner all sin tid på sin senaste hobby – kitesurfing. Pratar gärna om det ofta och kan mer om norra Sverige än någon annan fransman. Hittar dock inte kustvägen till Härnosand. Gift med Eva.

Åsa Karlsson – Biokemistexpert. Bor i ett av Sveriges absolut vackraste hus. Hästägare och framgångsrik tävlingsryttarinna med många fler timmar på dygnet än vi andra. På väg att bosätta sig i Frankrike. Gift med Håkan.

Anki Ljus – Ekonomichef på logistikföretag i Rosersbergs nya fina industriområde. Reser gärna med familjen och hejar på barnens idrottsinsatser hellre än mannens gyttjebrottning på Gotland Grand National. Gift med Pelle Ljus.

Donald Svahn – Mannen som byter jobb oftare än jag gör. Sysslar oftast med obegripliga IT-kommunikationsprylar som vi andra inte förstår. Ordförande i Rosersbergs innebandysektion och gör allt han kan – och lite till – för idrottsungdomar i Rosersberg. Gift med Lisa.

Vivi Kotka Luksep – Min moster. Tidigare anställd på Skatteverket, numera soldyrkare, promenadfreak och livsnjutare på heltid. Bor halvtid i semesterparadiset Pärnu. Hittar muggar och mystiska svampar överallt. Syster till Edith, mamma till Peeter, farmor till Alexander.

Kristofer Ekdahl – Skyltmakare med marknadsföringsförflutet från bl.a. Arlandas tax free-butiker. Boxer-Roberts okände bror som åker reser jorden runt och skjuter paint ball på proffsnivå med sin Cissi. Den enda jag känner som bär med sig en portabel humidor.

Eddie Danesh – Mystisk affärsman med framgångsrika affärer i det stora landet i väst. Stolt ägare till Karlstads eget Southfork och gift med Miss Ellie aka Lena.

Annie Arvidsson – Flodhästälskande bankkvinna med flinka chilikryddade fingrar. Älskar vackra saker, antikviteter, god mat och dryck. Njuter av att se muskulösa svarta män springa fort och har nyligen lämnat bondlandet för storstadens puls. Gift med Björne.

Håkan Lundgren – Världs(?)berömd ölbryggare, båtpulare och hästägare. Pettsons okände bror som äger ett av Sveriges vackraste hus och är den ende jag känner som byggt en bastu som brann upp vid första bastubadet. Värre tidsoptimist än jag själv. Gift med Åsa.

Vanja Rogner – Ekonomikunnig granne med stort golfintresse. När Vanja syns i trädgården vet vi andra på gatan att det är dags att börja påta i rabatterna, men våra blir aldrig lika fina som hennes. Gift med Lennart som dissar oss och spelar golf i Skåne istället.

Peo Geete – Epson-säljande husbyggare med dykbakgrund. Föredrar varmare vatten än det runt kalkstens-Hawaii. Fyller fritiden med skrytbygge på Älgö och höjer försäljningssiffrorna i Comfort-butiken med råge. Pendlar till Tallinn för att njuta av livet med sin Katrin.

Inez Ahlquist – Min svärmor. Sömmerska, trädgårdsfreak och farmor, mormor, mamma ut i fingerspetsarna.

mångaAnnika Küller – Teknisk karriärsinriktad konsult för närvarande på SL där hon febrilt väntar på pengar till tvärbanan. Motionerar så ofta hon kan mellan pendling, skjutsande till/från dotterns fotbollsmatcher, sonens amerikanska fotbolls-matcher, stugan och hushållet. Sambo med Pelle.

Fredrik Holm – Inköpare av sprit och godis till Sveriges tax free-butiker. Spydig som få, men en av de roligaste fest- och reskompisar jag har. Bygger hus och lägger stora summor pengar på badrumsavdelningen – det gillar jag! Gift med Anne-Lee.

Peeter Luksep – Min kusin och chef på Absolut. Fd riksdagsman, grundade Måndagsrörelsen och bidrog till Estlands självständighet, numera även EU-byråkrat och reser ofta runt i Estland och Ryssland och letar efter sina rötter. Han vet dock att han är son till Vivi och pappa till Alexander.

Anna Kelfve – Tvåbarnsmamma som börjat jobba efter låååång mammaledighet. Nybliven Sigtuna kommunbo i vackert hus. Lånar ut sin man till politiken och verkar ha ett fantastiskt tålamod! Gift med Henrik.

Lena Åslund – Nybliven bolåne-expert på SBAB. Min gamla kollega från tax free-tiden och Karlstads egen Miss Ellie. Har ett lugn som få har och är en mästarinna på goda drinkar. Gift med Eddie. leffanlena

Leif Johansson – Svenska fotbollsförbundets representant. Smått förvirrad god vän med ett enormt glatt humör. Ingen pendelresa är trist i hans sällskap. Har ett speciellt förhållande med min man och bytte blöja på min dotter innan hon ens var ett dygn gammal. Gift med RosMarie.

Pelle Ljus – Innebandytränare och –pappa. Flygtekniker, enduro-freak och fullständigt fartblind. Ställer upp på Gotland Grand National år efter år och lever på Coca Cola och Baileys. Gift med Anki.

Anne-Lee Holm – SAS-anställd gymnastik-fröken som uppskattar vin, resor och glada sällskap. Just nu upptagen med stora byggprojekt i huset i Märsta. Gift med Fredrik.

Cecilia Sundström – Försvarsmaktsanställd värmländska som reser runt i världen tillsammans med sin Boxer-Robert och skjuter paintball på proffsnivå. Gillar också basket, sömn och fest. Sambo med Koffe/Boxer-Robert.

Anders Burman – Nyutexaminerad arkivarie med stort intresse för vackra byggnader. Min räddare i nöden under julruschen 2006 på NK. Står för några av de mest genomtänkta och kufiska Facebook-uppdateringarna och citerar ofta gamla filmklassiker. Pojkvän till Hanna.

ankimaritaAnki Landenmark – Kvinnan med 1 000 000 järn i elden. HR-chef, egen företagare, båtägare, pilot, MC-åkare…Ständigt på språng och med pågående projekt som andra skulle bli livrädda för. Nybliven poolägarinna.  Min körskolefröken. Osv osv osv

Andres Nyman – Min brorson och gudson. Just nu är han arbetssökande och tar tacksamt emot förslag på bra jobb med mycket betalt och många sovmorgnar. Skjuter soft air gun när han inte umgås med sin Linda

Linda – Flickvän till Andres

Jag lever

Jag har inte gått under jorden eller slutat blogga. Jag har bara landat efter födelsedagsfirandet.

Veckan som gått har stundvis varit både hektisk och lugn. Först var det hektiskt med födelsedag, politik och arbete. Sen följde en lugn helg med familjen och god mat. Ett lugn som jag inte känt sedan semestern på Gotland infann sig och finns faktiskt fortfarande kvar.

Nu känns det också tydligt att hösten är här och vädret har tagit en ordentlig vändning. I morse låg det snö på marken och jag fick sopa av bilen innan jag halkade ut på vägarna. Även om jag gillar årstidernas skiftning i Sverige tycker jag att det är för tidigt med snö nu. Jag saknar höstdagarna med strålande sol, lövhögar och härlig luft. Har vi haft såna i år? Jag har i såna fall missat dem och saknar höstiga promenader i Rosersbergs slottspark eller runt vår lilla fågelsjö Fysingen. Hoppas det kommer några fina dagar nu när jag har hittat lite inre ro och har tid att njuta ett par helger framöver.Första snön på äpple

Det är också roligt att se hur olika man uppfattar den första snön. I morse väckte jag Aksel först och han blev ordentligt bedrövad och ledsen över vädret. Hotade med att han kände av svininfluensan och nog behövde ligga kvar i sängen i minst tre veckor. Sen gick jag in i Matildas rum, drog upp rullgardinen och väckte henne med frågan ”vet du vad det är för väder idag?”. ”SNÖAR DET?” jublade hon och hoppade upp ur sängen med ett glädjetjut.

Tur att vi är olika.

Fantastisk festlokal

flyt FLYTs restaurang & brygga i Gamla Stan – bara min för en kväll!

Festen var så otroligt lyckad och jag vill varmt rekommendera FLYT som festlokal. Vädret kunde ju i och för sig varit bättre och det kändes lite annorlunda att vara där i hällande ösregn och styv kuling. De flesta besöker ju stället enbart i strålande solsken och ljumma vindar. Men med alla glada och varma vänner höjdes temperaturen fort och regnet glömdes fort bort.

cattisfredrik

Cattis och Fredrik som driver krogen, och numera alltså även festlokalen, hade gjort ett fantastiskt jobb och förberett min fest på bästa sätt. Alla fina höstfärger i naturen hade gett Fredrik inspiration till dukningen och på väg till jobbet plockade han rönnbär, blad och små fina kvistar för att pryda borden med. Enkelt, men också  superfint.DSC00959

 

 

 

 

Det här var ett helt nytt sätt för mig att arrangera fest och känslan av att bara kunna sitta ner i loungen (=tältet på pontonen)  innan festen och bara vänta på gästerna var helt otrolig. Annars brukar jag springa omkring med svetten rinnande och städa, skura toaletter och skära sallad tills gästerna kommer. I bästa fall hinner jag duscha och sminka mig under tiden som de andra öppnar dörren. Men nu, med Cattis lugna ledarskap och Fredriks förberedelser, kunde jag bara njuta och vänta.personal

Menyn behövde jag inte heller fundera över, utan fick ett förslag av Cattis och kockarna på en mycket väl sammansatt höstbuffé som verkade gå hem hos alla. Det var fantastiskt gott och mycket fint upplagt.

Jag var lite rädd för att det skulle vara trångt med 58 gäster i båsen och såg framför mig att vi skulle bli sittande och missa det så roliga minglet som jag gillar på större fester. Men oj, så fel jag hade. Jag –  som i och för sig alltid har lite svårt att sitta still – minglade hela middagen och hann prata ordentligt med de flesta och jag tror att de som ville flyta runt och träffa andra än sina närmaste bordsgrannar kunde göra det på ett smidigt sätt. När långbordet dukades bort och lampan hissades upp så att dansen kunde ta över, var kvällen fulländad! 

Ett riktigt STORT TACK till Cattis och Fredrik (som firade sin egen 30års dag samma kväll ombord på en annan båt) med besättning för en underbar fest! Ni gjorde det lätt för mig att fylla 40!

Tack!

DSC01014Ojojoj, vilken trevlig fest det blev! Jag är så grymt nöjd och lycklig över att ha så underbara vänner som ville förgylla min så tunga tid med skratt, sång och fantastiska tal!

Ska nu börja ordna alla bilder och så småningom ge er en fullständig rapport från festen. Men det kan ta sin lilla tid att få ihop allt och jag börjar därför med att ge er en bild på mina presenter…

Är det inte alldeles underbart –  jag kan bada i Amarone och champagne!

Sista helgen…

img001

Sista helgen som ung.

På måndag är jag medelålders…hur kunde det hända? Det var ju inte alls länge sedan jag stod på pallen hemma på Aspvägen i mina fina röda  mamelucker och pappa skulle ta kort på mig. Antagligen var det julkortsfotografering på gång och alla syskonen var vattenkammade och hade tagit på sig finkläderna.

Sånt gjorde vi varje år och mamma har en fantastisk samling foton på oss genom åren. Faktiskt ända sedan min bror föddes 1960 tills vi började yngla av oss och det var intressantare att fota barnbarnen än oss.

Idag har jag en märklig känsla av att nåt är på gång – kan det vara medelåldern som känns så här?