Fantastisk festlokal

flyt FLYTs restaurang & brygga i Gamla Stan – bara min för en kväll!

Festen var så otroligt lyckad och jag vill varmt rekommendera FLYT som festlokal. Vädret kunde ju i och för sig varit bättre och det kändes lite annorlunda att vara där i hällande ösregn och styv kuling. De flesta besöker ju stället enbart i strålande solsken och ljumma vindar. Men med alla glada och varma vänner höjdes temperaturen fort och regnet glömdes fort bort.

cattisfredrik

Cattis och Fredrik som driver krogen, och numera alltså även festlokalen, hade gjort ett fantastiskt jobb och förberett min fest på bästa sätt. Alla fina höstfärger i naturen hade gett Fredrik inspiration till dukningen och på väg till jobbet plockade han rönnbär, blad och små fina kvistar för att pryda borden med. Enkelt, men också  superfint.DSC00959

 

 

 

 

Det här var ett helt nytt sätt för mig att arrangera fest och känslan av att bara kunna sitta ner i loungen (=tältet på pontonen)  innan festen och bara vänta på gästerna var helt otrolig. Annars brukar jag springa omkring med svetten rinnande och städa, skura toaletter och skära sallad tills gästerna kommer. I bästa fall hinner jag duscha och sminka mig under tiden som de andra öppnar dörren. Men nu, med Cattis lugna ledarskap och Fredriks förberedelser, kunde jag bara njuta och vänta.personal

Menyn behövde jag inte heller fundera över, utan fick ett förslag av Cattis och kockarna på en mycket väl sammansatt höstbuffé som verkade gå hem hos alla. Det var fantastiskt gott och mycket fint upplagt.

Jag var lite rädd för att det skulle vara trångt med 58 gäster i båsen och såg framför mig att vi skulle bli sittande och missa det så roliga minglet som jag gillar på större fester. Men oj, så fel jag hade. Jag –  som i och för sig alltid har lite svårt att sitta still – minglade hela middagen och hann prata ordentligt med de flesta och jag tror att de som ville flyta runt och träffa andra än sina närmaste bordsgrannar kunde göra det på ett smidigt sätt. När långbordet dukades bort och lampan hissades upp så att dansen kunde ta över, var kvällen fulländad! 

Ett riktigt STORT TACK till Cattis och Fredrik (som firade sin egen 30års dag samma kväll ombord på en annan båt) med besättning för en underbar fest! Ni gjorde det lätt för mig att fylla 40!