Min fest

henkehelle

På min fest härom veckan fanns många för varandra okända människor och för att de skulle ha en aning om vilka alla var hade jag gjort  en liten beskrivning på varje person. Tänkte nu att ni skulle få ta del av dessa beskrivningar och lägger därför ut listan här och ackompanjerar detta med lite festbilder. Håll till godo!

Marita Backgården – Min galnaste tonårskompis. Bor numera i Höllviken och är en tapper ensamstående mamma till två tonårsdöttrar. En av de personer som jag har de mest märkliga minnena gemensamt med…

Ulf Ahlquist – Min svärfar och distriktschef på Schenker Gotland. Skulle bli deltids-pensionär nästa år och ägna sig åt sina intressen fotografering och fågelskådning. Istället blir han VD för Destination Gotland den 1 januari 2010. Bye bye pensionärslugn J. Gift med Inez Ahlquist

Monica Björklund – Trafikagent på Arlanda. Familjekär tvåbarnsmamma med de nästbästa barnen jag träffat. Hittar kantareller var hon än går och är en av de bästa middagsvärdinnorna som finns. Tycker inte om att bita i lakan. Gift med Perra Björklund bord

Henrik Kelfve – Oppositionsråd i Sigtuna kommun och min bästa politiska kollega. Lär mig allt och lite till om politik. På sin minimala fritid leker han snickare och lägger gärna stora summor pengar på ”nödvändiga” verktyg. Gift med Anna.

Katrin Nyman Metcalf – Storasyster, professor i juridik och doktor i rymdrätt. Äger tomt på månen och kan de flesta språk i världen. Bor i min övernattningslägenhet i Tallinn och reser ca 300 dagar/år. Sina lediga stunder ägnar hon åt sin sol- och vårare Peo

Christian Rähn – Mångårig Adecco-big boss och numera dyr managementkonsult. Min konfirmationskompis som blev vän för livet. Somnade när jag förklarade min kärlek för honom för 20+ år sedan. Åker gärna skidor överallt i världen när han inte kapat musklerna under vattenskid-turen.

kör

Kati Hanson – Leg. naprapat med 1000 järn i elden, men hinner ändå alltid pyssla och knåpa ihop de vackraste julkorten. Min absolut äldsta väninna. När vi var små trodde vi att vi var kusiner och upptäckten att inte vara det var traumatisk. Tvillingmamma och sjömanshustru.

mommohenke

Edith Kotka Nyman – Min mamma. Världens bästa mamma, mormor, farmor, svärmor. Gått på konstfack, jobbat som tecknings- och språklärare, är konstnärinna och jobbar som tolk. Vågar vägra pensionär och avskyr läkare.

chefenJohan Lundgren – Min chef och VD. Sigtuna kommuns ledande VVS-företagare som saknar order lagom. Lever efter mottot: ”life is too short to be a Svensson” och tävlar om “flest prylar när han dör vinner” med sin svåger Perra. Vinner nog deltävlingen störst prylar…Gift med Kerstin Lundgren

Ylva Karlsson – Sommelier, säljproffs och en fantastisk partykompis. Är Ylva med på en fest kan inte festen misslyckas! Det hon inte kan om vin är inte värt att veta och ingen kan ge mer beskrivande omdömen om vin och mat än hon. Bengt Fritiofsson – släng dig i väggen!

Ros-Marie Mörk Johansson – Flygvärdinna på SAS. Mamma till Aksels första kärlek (när han var ca 3år…), god väninna och engagerad ungdomsgårdsarrangör. Stort hjärta och enormt tålamod med sin något mer förvirrade man Leif

Perra Björklund – Storentreprenör i trävarubranschen. Konstant full av idéer på resor att göra, aktiviteter att anordna för egna och andras barn, verksamheter att starta, värdshus att bygga mm. mm. Deltar i tävlingen ”flest prylar när han dör vinner” mot sin svåger Johan och har precis vunnit grenen ”störst husbil”. Gift med Monica, bror till Kerstin.

Eva Vesvre – God arbetskamrat från både Arlanda och NK. Charmar alla och är en glad väninna med extremt hög arbetsmoral och snabba ben, ofta på de allra högsta klackarna. Mycket bestämd och tydlig ledare som avskyr excel.  Gift med Remi.

Henke Ahlqvist – Hamnstyrman, men inte bara hamnstyrman, utan min alldeles egen man. Världens bästa pappa till världens finaste barn. Lagar den godaste maten, är den bäste resekamraten man kan ha och är näst bäst i världen på att njuta av livet. Utan honom skulle min värld stanna.

ollejohanOlle Lindh – Kontrastvätskeförsäljande innebandypappa från Småland med Sveriges största snusomsättning. Utövar ofta flitigt och ofrivilligt trädgårdsarbete beordrat av sin sambo Johanna som ikväll tar hand om Sveriges svininfluensor.

Åsa Stenberg – Egen företagare med siffersinne. Ser gärna stora summor på sitt eget resekonto eftersom nästa resa alltid är bokad. Trivs bäst med en rom & cola i handen på varmare breddgrader som t.ex. Gotland. Syster till Ina, svägerska till Lisa och Conny.

Alexander Luksep – Mitt kusinbarn och bildelsförsäljare. Släktens första barnbarn och tog ALL uppmärksamhet tills vi andra också började yngla av oss. Gillar bilsemester med vännerna och gillar inte IPRED. Son till Peeter och barnbarn till Vivi.

hanna

Hanna Gustafsson – Min absolut bästa arbetskamrat genom tiderna. Förgyllde alla mina dagar på NK. Numera tjänstledig för att förverkliga sina författardrömmar. Deltog i Frisbee-VM 2008. Älskar mat, vin och Anders.

Viveca Axelsson – Barnälskande konsulent på Ersta diakoni. Jobbar mer än de flesta, men njuter också av att vara ledig. Särskilt varma, soliga dagar med ett glas rödvin på altanen eller ett dopp i poolen. Sambo med Per.

Björn Arvidsson – Livsnjutande transportlogistikexpert i odefinierbar bransch. Öldomare och matälskare, lyssnar gärna på musik och utövar snorsporter så ofta han får chansen. Hade krypövningar i gräset med Matilda på hennes första midsommarafton. Gift med Annie.

helleconnyConny Bogren – Murare, brandman och lugnet personifierad. Nybliven ägare till ett fantastiskt hus på Gotland som kommer förinta alla hans fritidsproblem de närmaste decennierna. Känd från ”SOS Gute”. Sambo med Ina och svåger till Åsa.

Ulrika Sköld – Veterinärsjuksköterska och en av mina bästa bio-vin-pratkompisar. Påtar gärna i trädgården, håller ordning på tonårssönernas aktiviteter, minsta yrvädret, hundar och katter och är scoutledare i Rosersbergs scoutkår. Avskyr ormar. Gift med Johan.

Kerstin Lundgren – Min nyaste favoritarbetskamrat. Ekonomichef Karby VVS med stort sinne för ordning och reda. Har mängder med humor och ett otroligt dåligt lokalsinne. Har dansat med Tony Irving. Gift med Johan, syster till Perra och svägerska till Monica.

Johan Sköld – Pacemaker-producerande innebandypappa. Mellan tjänsteresorna till Los Angeles har han tid att ha otaliga uppdrag i Rosersbergs IK, vara domartränare, scoutledaränkling, trebarnsfar, skjutsa, lämna, hämta mm. mm. Gift med Ulrika.

pelleåsa

Åsa Nygårdh-Nyman – Regeringskansliets help-desk. Gör fantastiska smycken, syr fina kläder, stickar, virkar och klär om möbler och verkar ha fler timmar på dygnet än vi andra.  Min svägerska, gift med Hendrik.

Pelle Mörk – Teknisk chef med tillgång till egna sedelpressar. Fyller sin fritid med trasiga båtmotorer, vattenskador, byggprojekt, musinvasioner, fotbollsträningar, föräldrauppdrag och motion. Nyttjar aldrig cigaretter eller snus – om inte någon bjuder förstås! Sambo med Annika och faktiskt inte släkt med Pelle Ljus.

hendriklisa

Lisa Svahn – Narkossköterska med ständigt för mycket jobb. Bestämd och fantastisk mamma till tre underbara barn, en hund och en man…Har fullt upp med att organisera familjens aktiviteter och hålla ordning i hemmet. Gift med Donald.

Hendrik Nyman – Min bror. Högstadielärare, busschaufför, bloggare, student och fritidspolitiker – tyvärr folkpartist, men ganska klok ändå. Kan allt och lite till och gillar att visa det i tv-programmet ”Vem vet mest?” Gift med Åsa, pappa till Andres, bror till Katrin.

Remi Vesvre – Fransman. Luftfartsexpert. Lägger helst ner all sin tid på sin senaste hobby – kitesurfing. Pratar gärna om det ofta och kan mer om norra Sverige än någon annan fransman. Hittar dock inte kustvägen till Härnosand. Gift med Eva.

Åsa Karlsson – Biokemistexpert. Bor i ett av Sveriges absolut vackraste hus. Hästägare och framgångsrik tävlingsryttarinna med många fler timmar på dygnet än vi andra. På väg att bosätta sig i Frankrike. Gift med Håkan.

Anki Ljus – Ekonomichef på logistikföretag i Rosersbergs nya fina industriområde. Reser gärna med familjen och hejar på barnens idrottsinsatser hellre än mannens gyttjebrottning på Gotland Grand National. Gift med Pelle Ljus.

Donald Svahn – Mannen som byter jobb oftare än jag gör. Sysslar oftast med obegripliga IT-kommunikationsprylar som vi andra inte förstår. Ordförande i Rosersbergs innebandysektion och gör allt han kan – och lite till – för idrottsungdomar i Rosersberg. Gift med Lisa.

Vivi Kotka Luksep – Min moster. Tidigare anställd på Skatteverket, numera soldyrkare, promenadfreak och livsnjutare på heltid. Bor halvtid i semesterparadiset Pärnu. Hittar muggar och mystiska svampar överallt. Syster till Edith, mamma till Peeter, farmor till Alexander.

Kristofer Ekdahl – Skyltmakare med marknadsföringsförflutet från bl.a. Arlandas tax free-butiker. Boxer-Roberts okände bror som åker reser jorden runt och skjuter paint ball på proffsnivå med sin Cissi. Den enda jag känner som bär med sig en portabel humidor.

Eddie Danesh – Mystisk affärsman med framgångsrika affärer i det stora landet i väst. Stolt ägare till Karlstads eget Southfork och gift med Miss Ellie aka Lena.

Annie Arvidsson – Flodhästälskande bankkvinna med flinka chilikryddade fingrar. Älskar vackra saker, antikviteter, god mat och dryck. Njuter av att se muskulösa svarta män springa fort och har nyligen lämnat bondlandet för storstadens puls. Gift med Björne.

Håkan Lundgren – Världs(?)berömd ölbryggare, båtpulare och hästägare. Pettsons okände bror som äger ett av Sveriges vackraste hus och är den ende jag känner som byggt en bastu som brann upp vid första bastubadet. Värre tidsoptimist än jag själv. Gift med Åsa.

Vanja Rogner – Ekonomikunnig granne med stort golfintresse. När Vanja syns i trädgården vet vi andra på gatan att det är dags att börja påta i rabatterna, men våra blir aldrig lika fina som hennes. Gift med Lennart som dissar oss och spelar golf i Skåne istället.

Peo Geete – Epson-säljande husbyggare med dykbakgrund. Föredrar varmare vatten än det runt kalkstens-Hawaii. Fyller fritiden med skrytbygge på Älgö och höjer försäljningssiffrorna i Comfort-butiken med råge. Pendlar till Tallinn för att njuta av livet med sin Katrin.

Inez Ahlquist – Min svärmor. Sömmerska, trädgårdsfreak och farmor, mormor, mamma ut i fingerspetsarna.

mångaAnnika Küller – Teknisk karriärsinriktad konsult för närvarande på SL där hon febrilt väntar på pengar till tvärbanan. Motionerar så ofta hon kan mellan pendling, skjutsande till/från dotterns fotbollsmatcher, sonens amerikanska fotbolls-matcher, stugan och hushållet. Sambo med Pelle.

Fredrik Holm – Inköpare av sprit och godis till Sveriges tax free-butiker. Spydig som få, men en av de roligaste fest- och reskompisar jag har. Bygger hus och lägger stora summor pengar på badrumsavdelningen – det gillar jag! Gift med Anne-Lee.

Peeter Luksep – Min kusin och chef på Absolut. Fd riksdagsman, grundade Måndagsrörelsen och bidrog till Estlands självständighet, numera även EU-byråkrat och reser ofta runt i Estland och Ryssland och letar efter sina rötter. Han vet dock att han är son till Vivi och pappa till Alexander.

Anna Kelfve – Tvåbarnsmamma som börjat jobba efter låååång mammaledighet. Nybliven Sigtuna kommunbo i vackert hus. Lånar ut sin man till politiken och verkar ha ett fantastiskt tålamod! Gift med Henrik.

Lena Åslund – Nybliven bolåne-expert på SBAB. Min gamla kollega från tax free-tiden och Karlstads egen Miss Ellie. Har ett lugn som få har och är en mästarinna på goda drinkar. Gift med Eddie. leffanlena

Leif Johansson – Svenska fotbollsförbundets representant. Smått förvirrad god vän med ett enormt glatt humör. Ingen pendelresa är trist i hans sällskap. Har ett speciellt förhållande med min man och bytte blöja på min dotter innan hon ens var ett dygn gammal. Gift med RosMarie.

Pelle Ljus – Innebandytränare och –pappa. Flygtekniker, enduro-freak och fullständigt fartblind. Ställer upp på Gotland Grand National år efter år och lever på Coca Cola och Baileys. Gift med Anki.

Anne-Lee Holm – SAS-anställd gymnastik-fröken som uppskattar vin, resor och glada sällskap. Just nu upptagen med stora byggprojekt i huset i Märsta. Gift med Fredrik.

Cecilia Sundström – Försvarsmaktsanställd värmländska som reser runt i världen tillsammans med sin Boxer-Robert och skjuter paintball på proffsnivå. Gillar också basket, sömn och fest. Sambo med Koffe/Boxer-Robert.

Anders Burman – Nyutexaminerad arkivarie med stort intresse för vackra byggnader. Min räddare i nöden under julruschen 2006 på NK. Står för några av de mest genomtänkta och kufiska Facebook-uppdateringarna och citerar ofta gamla filmklassiker. Pojkvän till Hanna.

ankimaritaAnki Landenmark – Kvinnan med 1 000 000 järn i elden. HR-chef, egen företagare, båtägare, pilot, MC-åkare…Ständigt på språng och med pågående projekt som andra skulle bli livrädda för. Nybliven poolägarinna.  Min körskolefröken. Osv osv osv

Andres Nyman – Min brorson och gudson. Just nu är han arbetssökande och tar tacksamt emot förslag på bra jobb med mycket betalt och många sovmorgnar. Skjuter soft air gun när han inte umgås med sin Linda

Linda – Flickvän till Andres