Bra dag trots nära nervsammanbrott

Idag har jag haft en intressant dag.

Jag och tre kollegor har varit på regionmöte med Comfort-kedjan.

Det var mycket inspirerande och det känns som om vi är på rätt väg. C_stå_text_0927_rgbPassar på att ge vår VD Håkan Hedberg och vår affärsområdeschef Kicki Jäger en stor eloge för sitt sätt att hålla presentationer. Man blir verkligen taggad och sugen på att jobba för att stärka vårt viktiga varumärke ännu mer.

Det var också roligt att höra att fler av företagen i kedjan nyanställer på samma sätt som vi och därmed ser ljust på framtiden. Visst är det lite sådär med lönsamheten, men sysselsättning och omsättning är viktigt för företagen och framför allt för de anställda och de som får chansen att bli anställda. Jag är övertygad om att vi snart ser mer av de svarta siffrorna i resultaten och tror också på att utvecklingen håller i sig.

Bara ni röstar rätt 3msymbol_fargnästa höst och fortsätter att renovera badrum! :-)När vi åkte hem från mötet hamnade vi i bilkö på E4an i ca 1 1/2 timme. Och jag som hade lovat barnen att komma hem i tid idag! Henke är i USA och mina stackars barn får leva på nudlar och djupfryst eftersom jag jobbar butikstider och inte är hemma före 18.30 och de måste få mat innan alla deras aktiviteter sätter igång. Eftersom mötet skulle sluta 16 och jag hade löst de sista timmarna med en vikarie, hade jag lovat att komma hem tidigare och laga mat. Det blev inte så.

17.54 är jag på jobbet för att hämta bilen och packa ihop datorn. Då ringer Aksel och påminner om att jag måste köpa bokplast…Närmaste bokplast-butik är definitivt längre bort än 6 minuter. Bok-plast! SUCK! Det är sånt som jag kan få nervsammanbrott av! Av flera anledningar – 1) jag får ångest och känner mig som en dålig mamma om jag inte har kommit ihåg att köpa det 2) jag blir galen av att Aksel är så snabb och kommer ihåg att påminna mig om det 17.54 kvällen innan det ska vara gjort och boken ska lämnas in 3) jag kan verkligen INTE slå in böcker i plast!

Nåväl, jag tog ett antal djupa andetag och tänkte att det finns värre saker i livet och kom på att Matilda nog hade en gammal skrynklig rulle med röd plast någonstans. Aksel var visserligen skeptisk till att det var tillåtet med färgad plast, men vi tog chansen. Återkommer med rapport om vi får anmärkning. Man kan inte veta – det är bestämda ordningsregler på Skolan Bergius!

atomkärnanInte nog med bokplast. Aksel har kemi- och fysikprov imorgon. Och jag skulle förhöra. Ja, ni förstår nog hur det gick. Stackars son. Tur att han är klok och ambitiös och kunde allt väldigt bra redan.

Atomer, joner, isotoper, fusioner och joniserande strålningar är inte min grej. Inte ens med en nyinplastad bok i handen. Jag fick starka flashbacks från Ekillaskolans kemi- och fysiksal på 80-talet och det gjorde förhöret varken lättare eller roligare. Jag t.o.m. ser omslaget på min fysikbok framför mig! Men jag minns tyvärr inte vad som stod inuti…

Kanske är det därför det tog åtta månader innan jag lyckades hitta den svarta textfärgen i blogginläggen? ;-)

Nåja, alla mina läsare som tyckt att textfärgen varit svår – hoppas det är bättre nu och att ni fortsätter läsa.