Tack Moderaterna och regeringen!

Denna månad får alla som arbetar mer pengar än tidigare tack vare det fjärde steget i jobbskatteavdraget. För er som undrar hur mycket mer ni kommer att få rekommenderar jag ett besök på www.jobbskatteavdrag.se.

3msymbol_fargÅterigen kan vi alltså tacka den moderatledda regeringen för att den gör det lättare för svenskar att klara sig bra på sin lön, ger mer valfrihet till den enskilde och därmed givetvis gör Sverige till ett bättre land att leva i.

Det fjärde steget i jobbskatteavdraget gör det mer lönsamt att jobba och de som gynnas mest är låg- och medelinkomsttagare. För t.ex. en person med en inkomst på 19 600kr har man sänkt skatten med 6,8% jämfört med 2006 och han/hon får 1337kr mer i plånboken.

Tyvärr är det här något som många inte tänker på eller ens har uppfattat. Varför måste det vara så svårt att få ut de positiva budskapen? Tänk om media ibland kunde uppmärksamma sådant också och inte alltid lägga fokus på elände och felvinklade sanningar om svåra beslut som misstolkas av allmänheten. 

Idag har vi moderater haft kampanjer runt om i landet för att sprida det positiva beskedet som väntar alla med lönen nästa vecka. Jag hoppas att många har läst vår folder, kollat sin egen vinst på www.jobbskatteavdrag.se och förstått att vi har den moderatledda regeringen att tacka för de extra kronorna som vi får i lönekuvertet. Se till att den får fortsätta förbättra vår tillvaro även efter valet.  

Januari.

Tiden går vädigt fort och mina planer för att hinna med familj, jobb, politik, bloggen m.m.  går isovante så bra.  Igår åkte jag till Falköping för att gå på kurs i hur man ritar badrum. Jag skulle åka från Centralen kl. 06.10. Det är jättetidigt för mig nuförtiden. Förr, när jag jobbade på Arlanda och började kl. 04.45 ibland, var det inte så tidigt och jag kunde vara uppe och ändå sova bra de få timmarna man fick sova. Men nu, nu var jag nervös ett helt dygn i förväg, ställde alla alarm jag har och vaknade med ett ryck kl. 03.51 och var helt övertygad om att jag försovit mig.

Jag kom iväg, hann med tåget och har haft två mycket bra kursdagar med trevliga kollegor i Comfort-kedjan. Deltagarna kom från hela Sverige, hela vägen från Gällivare till Åstorp. Vi fick tid att utbyta erfarenheter från våra butiker och olika delar av landet och lärde oss massor. Jag tror att vi alla nu är rikigt laddade för att rita badrumsmiljöer till våra kunder.

Nu är det fredag, jag är ledig imorgon, men ska upp tidigt för att titta på Aksels innebandymatch i Kolstahallen. Jag lovar att återkomma imorgon, då har jag massor att skriva om och då blir det äntligen lite politik igen!

Jag lever

Jag lever. Jag har inte slutat blogga. Jag har bara tagit det lite lugnt med familjen på kvällar och helger. Det var välbehövligt och skönt.

Nu är jag tillbaks och har tusen saker jag vill skriva om, t.ex. min hälsa, träning, mat, familjen, resor vi ska göra, en bok som jag fick i julklapp, valåret, trygghet bland ungdomar, kommunens maktgalne kommunalråd, om varför vi alltid är sist i Sverige med att plocka bort julen mm, mm.

Jag vet bara inte var jag ska börja. Går och plockar ner de sista tomtarna och tömmer granen istället. Återkommer när jag har en plan för nästa inlägg.

Ordningen återställd

Nytt år, nya möjligheter. Spännade och uppfriskande, eller hur!

Imorgon är ordningen helt återställd efter ett par veckors oordning med sena kvällar, lata morgnar och massor med mat. Jag har visserligen jobbat alla ”svarta” dagar, men tycker ändå det känns som om jag varit ledig en hel del tack vare långhelger av avbrutna veckor. Imorgon börjar den första hela veckan, Matilda började skolan och Henke började jobba i torsdags, Aksel börjar skolan imorgon och ordningen bör därmed vara återställd – skönt!

Året som nu börjat blir ett spännande år och jag är taggad – välkommen 2010!