Heja heja one.com

Som ni har märkt har min blogg laggat. Ja, jag talar numera tonårska :-) Tycker nämligen att just lagga är ett bra ord i datasammanhang och känns lite mer modernt än pajja…

Hursomhelst. Efter att jag pillat på nån inställning nånstans försvann plötsligt hela min startsida och det mest mystiska var att allt fanns kvar när jag loggade in, men syntes inte för er. Jag som bara vill att allt ska fungera smidigt och inte fattar ett smack av html, php, felkoder o.dyl. och därmed inte hade en aning om vad jag hade gjort för fel, bröt ihop över att inte kunna skriva.

Försökte febrilt och med desperation i rösten få hjälp av vänner och div. chat-support, till en början utan framgång.

När jag så till slut kom på att det kanske är klokt att kontakta sitt web-hotell (jajaja, ni kan spara era syrliga kommentarer, inte tänkte jag på att det skulle vara det första jag borde gjort…) fick jag till slut napp och efter ett otal mail fram och tillbaka lyckades den fantastiska kundsupporten på one.com hjälpa mig. Jag riktigt hör hur de stönar och skrattar över mina idiot-frågor och undrar hur jag överhuvudtaget lyckats skicka ett mail.

Men det gick alltså att, genom mailkontakter på dygnets alla timmar, få hjälp av en alltid lika trevlig och vänligt svarande kundsupport. Ni som funderar över vilket web-hotell ni ska använda – det finns bara ett – one.com!

Det avundsjuka lagomlandet

Imorgon gifter sig Sveriges kronprinsessa Victoria med Herr Daniel.

Hela Stockholm sjuder av festkänsla och gatorna putsas och fejas. Henke jobbar som en galning för att få alla båtarna på plats och för att kajerna ska visa vår vackra huvudstad från sin bästa sida (läs mer här).

Min f.d arbetsplats NK Glas, porslin och kök säljer bröllopssouvenirer och presenter för brinnande livet. Tidningar, radio och TV rapporterar om gäster, slott, kungahistoria, klänningar och väder. Turister och stockholmare har möjlighet att strosa längs stadens kajer och lyssna på musik, titta på vackra båtar och uppleva Stockholms sommarkvällar på ett inbjudande – och gratis – sätt.

Men det duger inte. Det avundsjuka jantefolket klagar. Varför ska alla behöva ”drabbas av bröllopet”, ”vi är inte intresserade”, ”lägg pengarna på nåt vettigt istället” ”avskaffa kungahuset” osv., osv.

Man klagar också på att media lägger för mycket tid på detta. Igår hade Aktuellt ett inslag om att Publicistklubben hade synpunkter på att det var fel av SVT att visa så mycket som 40 timmar om bröllopet. Upprörande! 40 timmar om vår kronprinsessas bröllop, kungahuset och vår huvudstad är på tok för mycket. Men att visa 700 timmar sport när det är OS är tydligen ok!

Nej, kära svenskar, slappna av! Det är dags att släppa jantelagen och sluta tänka lagom om allt. Släpp loss och var lite wild and crazy. Köp en Victoria & Daniel-tatuering eller en bröllopschokladask till helgen och skåla i champagne imorgon eftermiddag. Vi har ett kungahus och det är bra för Sverige.

Bröllopet medför nya arbetstillfällen och ger vår huvudstad en ansiktslyftning – vem kan väl tycka att det är fel?

Att alla människor är olika och har olika uppdrag i livet är också positivt. Sluta tjura och gör något av ditt eget liv istället!

Till er hopplöst tjuriga anti-rojalister som ändå vägrar fira Victoria & Daniel, vill jag passa på att ge ett tips på något ni kan göra istället – men det också tack vare bröllopet – sätt er på tunnelbanan med en god bok, ni kan åka gratis mellan kl. 06.00 imorgon till samma tid på söndag :-)

 

 

Vilken mardröm!

Kära läsare,

jag ber om ursäkt för att jag är så dålig på att blogga nuförtiden. Men jag hinner inte! På nåt sätt finns varken tiden eller orken till allt längre. Hoppas den kommer tillbaka snart! Jag vägrar tro att det är åldern som gör sig påmind och tycker att en gammal kvinna som jag ska sova på nätterna, som är den enda tiden jag har för att sitta vid datorn i lugn och ro.

För att väga upp till detta måste jag bara få vara lite härligt barnslig och skriva ett kort inlägg om en av de hemskaste mardrömmarna jag kan tänka mig.

Jag hamnade av nån märklig anledning på vår kommunstyrelseordförandes blogg. Det är en sorglig läsning och kvaliteten på kommentarerna säger en hel del om hans läsare. Men det var inte det jag skulle skriva om.

Nej, jag råkade se hans Twitter-inlägg och att han skulle viga ett par härom dagen…Det fick mig, såhär i viktiga bröllopstider, att tänka på faktumet att det faktiskt är möjligt att ha honom som vigselförrättare.

HJÄLP! Tänk att bli vigd att denne man! Om han beter sig som han brukar, kan man – om han ens ger nån annan möjlighet att öppna munnen – kanske råka ut för att han säger ”det spelar ingen roll vad ni svarar, jag förklarar er man och hustru ändå” eller kanske bestämmer han i förväg vad brudparet ska ge varandra för löften eller hur de ska formulera sina kärleksord till varandra.

Han kan väl inte under några omständigheter låta ett litet futtigt brudpar stjäla all uppmärksamhet från honom?

Skolavslutning i kyrkan?

Söndag kväll.

Slut efter en intensiv men trevlig helg, har jag nu en hel rad bloggidéer som vill komma ut. Det handlar bl.a. om skolavslutningar i kyrkan, Valsta och loppisar, men Jon Blund pockar för tillfället på uppmärksamhet och jag orkar bara med följande:

Efter en mycket god grillmiddag på fredagskvällen åkte Aksel och Henke till golfbanan och jag dukade av och tittade på Aktuellt. Avsnittet handlade bl.a. om det fantastiska resultatet i  de senaste opinionsmätningarna – M är numera Sveriges största parti och S rasar stort! Det är underbart att höra och ger mig massor av ny energi och lust att fortsätta jobba hårt för valvinst i höst. Äntligen börjar svenska folket vakna ur sitt märkliga och obegripliga sosseslummer, men valet är givetvis långt ifrån avgjort och vi får inte slappna av än – mycket kan fortfarande hända.

Inslaget som följde fick mig däremot att sätta det utsökta rödvinet i halsen. Det handlade om frågan om skolavslutningar ska få hållas i kyrkan eller inte. Suck. Det är för mig självklart att det är upp till varje skola att besluta var man vill ha sin avslutning och att det ska behövas ett inslag på nyheterna är löjligt.

När jag var liten och gick på Sätunaskolan i Märsta minns jag att vi oftast hade sommaravslutningen utomhus bredvid skolan och att julavslutningen ibland hölls i kyrkan. Inga konstigheter. Men nu ses det alltså som ett problem att skolor håller avslutningar i kyrkan. What??? Varför???

I Aktuellt debatterade en KD-kvinna och ordföranden för Humanisterna i Stockholm om frågan. KD-kvinnan var saklig och inte överdrivet kristdemokratisk. Humanist-tanten var …ja, jag finner inte ord.

KD-kvinnan förklarade att det inte handlar om kristet eller inte, utan att det finns en tradition i Sverige att skolor kan välja att hålla sina avslutningar och sjunga ”den blomstertid” i de fina lokalerna som kyrkorna erbjuder. När reportern frågade Humanist-tanten vad ”problemet är att vara i kyrkan nu” svarade hon att ”man ska inte vara i kyrkan, alla vill inte gå in i kyrkan”…Suck. Finns det inte nog med problem här i världen, utan att man skapar nya på det här sättet?

Jag som gick i skolan på 70-80-talet och är van med skolavslutningar, adventsfiranden, luciatåg och liknande i kyrkan är mer skadad av lektionerna i flumskolan än kyrkbesöken, det kan jag garantera.

Självklart måste det vara upp till skolan och rektorn som ytterst ansvarig att besluta om de ska vara i kyrkan eller nån annanstans. Nånstans måste gränsen gå för hur dumt ett samhälle kan bli!


S – pinsamma igen!

Sossarna i Sigtuna är pinsamma igen.

De delar ut en tidning som de av någon märklig anledning kallar ”Arlandatidning” (varför dra in Arlanda?). I ett tidigare nummer var det Folkpartiet i Sigtuna kommun som fick utstå smutskastning. I dagens nummer ägnar de sig åt att kritisera sammansättningen av Moderaternas valsedel.

Jag blir så trött. Trött på att de för det första har faktafel i sitt påstående. Men mest trött på detta banala sätt att försöka få kommuninvånarna att tro att vi inte bryr oss om Märsta eller Valsta bara för att vi har få representanter från dessa kommundelar. Sådana kommentarer gör mig förbannad och rent förtvivlad över politisk dumhet.

Som jag skrivit i flera inlägg tidigare, i insändare och som jag ofta tar upp när politiskt engagemang förs på tal, anser jag att engagemang i politiska partier växer fram av att man är intresserad av en viss fråga, har en vilja att förändra eller på något sätt vill påverka.

Vad jag vet med säkerhet är, att ett politiskt engagemang inte automatiskt kommer av den anledningen av att man råkar vara kvinna och bo i Valsta.

Moderaterna i Sigtunabygden – som vi kallar oss, har representanter i hela kommunen. Vissa områden kanske mer representerade än andra. Det är inget problem för oss. Vi som är aktiva och engagerar oss i styrelse, nämnder och valkampanjer är medlemmar för att vi har ett politiskt intresse och en vilja att driva våra frågor. Vi tvingar inte fram kvinnor för att någon bestämt att vi måste ha varannan kvinna på valsedeln, vi letar inte heller med ljus och lykta efter personer på specifika adresser att peta in i densamma.

Nej, moderaterna i Sigtunabygden vill att de politiska företrädarna är personer som har en stark vilja att driva kommunens frågor, ett intresse för samhället och idéer om hur man kan påverka och förbättra. Det är bland dessa människor vi hittar bra ledare och representanter för vår kommun. Vi hittar dem inte om vi går efter kön och bostadsadress.

PRESSMEDDELANDE

2010-06-02

 Moderaterna bjuder Gun Eriksson (S) på fyra nummer av tidsskriften Fokus

 – Jag pratar med många väljare varje dag och får ofta höra att socialdemokraterna bedriver en verklighetsfrämmande politik. Inte minst gäller detta för skolan. Kunskapsklyftorna växer, det otydliga ledarskapet tilltar, visionerna saknas och den politiska viljan att förändra lyser med sin frånvaro. Att det behövs en ny ledning är många ense om, säger Helle Nyman Ahlqvist (M). 

- Socialdemokraterna viftar bort all kritik och letar istället med ljus och lykta efter positiva saker att lyfta fram. Visst sker det bra saker. Men det viktiga för politiker är att leta efter förbättringsområden. Undersökning efter undersökning visar på kraftiga brister. Socialdemokraterna väljer att bortse från detta. Om man inte vågar se verkligheten som den är kommer man inte ha kraft och mod att förändra den, understryker Lovisa Lindström, ordförande i Moderat Skolungdom i Sigtuna kommun.

- Vi ser ett stort behov hos nuvarande skolkommunalrådet Gun Eriksson (S) att ta del av opartisk och saklig information. Därför bjuder Moderaterna på fyra veckors prenumeration av samhällsmagasinet Fokus. En nyttig läxläsning i sommar. Dock behöver inte Socialdemokraterna vara oroliga för kvarsittning – Den 19 september tar vi över! avslutar Helle Nyman Ahlqvist (M)

Helle Nyman Ahlqvist      076-800 03 34

Lovisa Lindström              070-999 02 62