Härliga valrörelse!

Dessa dagar är som ni förstår bråda dagar för oss politiskt aktiva. Helt galet bråda.

Men också väldigt, väldigt roliga.

Idag har jag arbetat min sista ”riktiga arbetsdag” innan valet, dvs.  en sista arbetsdag i Comfort-butiken. Nu tar nämligen det andra arbetet över – kampanjarbetet. Visserligen blir det med ett litet avbrott för Comfort-kedjans årliga kick-off som äger rum i InfraCity fredag kväll – söndag morgon och som jag givetvis ska vara med på och ser fram emot. Men annars blir det kampanjer för hela slanten de närmaste dagarna.

Igår inleddes min vecka med pendelkampanj i Rosersbergs station. Det är ett mycket bra sätt att starta dagen på och jag tycker verkligen det är kul att dela ut material och, som igår, bjuda på en liten juice. De flesta blir glada och tar tacksamt emot det vi delar ut. En del säger ”ja, men jag har ju redan röstat…” och tror att de då inte har rätt att ta emot nåt. Andra säger vänligt nej tack och springer förbi. Några enstaka ser sura ut och på dessa få, väldigt få i Rosersbergs station, lyser det en liten sosselampa i ögonen…

Tack och lov var det verkligen få såna lampor som lyste igår. Färre än ena handens fingrar faktiskt.

Däremot var det många som glatt tog emot och meddelade att de redan hade röstat på Alliansen, att vi hade deras röst säker och att moderaterna är det enda rätta för föregångslandet Sverige.

Hur måndagsmorgontrött jag än var, blåste tröttheten fort bort och valspurtglöden blossade upp till en intensiv eld.

Dagen fortsatte med valledningsmöte, möte med Sigtuna stads föräldraförening och praktiska arrangemang inför kvällens valmöte med Rosersbergare och landsbygdsboende.

Mötet med Sigtuna stads föräldraförening var också en liten extra dos av tändvätska för elden och min iver för att få ta tag i det märkliga regelverket kring skolskjutsar och trafiken runt våra skolor väcktes till liv. Jag vågar garantera att den frågan står högt på min agenda när vi tar över. Vår utspridda kommun med många lantliga småvägar behöver ett vettigare system och om trafiken och kommunikationerna t

.o.m. får elever att välja bort skolor som de helst går på, är något fundamentalt fel.

Det är också fundamentalt fel att föräldrar envisas med att köra sina barn ett par hundra meter för att ”de är så stressade”. Låt barnen gå eller cykla till skolan. Arrangera vandrande skolbussar och se till att trafikmiljöerna blir barnvänliga – inte bilvänliga. Det är bra för alla – barnen, miljön och de stressade föräldrarna. Det är bara vanorna som måste brytas.

Tack, Karin, Anna och Anne, för att ni bjöd in mig till detta möte. Jag lovar ta tag i detta så fort jag får chansen.


Den fullspäckade kampanjmåndagen fortsatte med en kampanjbilstur med Sigtuna kommuns näste kommunalråd – som faktiskt var riktigt duktig på att köra lastbil :-) – och min dotter Matilda som fnissade sig igenom sin första riktiga insats i valrörelsen. Hittills har hon mest klistrat M-dekaler på juicepaket och påskägg.

Kvällen avslutades med ett valmöte i Rosersberg. Av misstag och helt utan avsikt hade vi råkat boka en lokal alldeles för nära förtidsröstningslokalen och blev tvungna att flytta.

Tack och lov verkar även väderguden vara moderat och lagom till att vi parkerade den mobila valstugan i Rosersbergs station tittade solen fram efter en regntung och kall dag och vi kunde hålla ett utomhusmöte.

Tack, alla ni som kom och tog en kopp kaffe med oss och ställde frågor om den politik som vi tänker förbättra vår kommun med efter valet.

Imorgon, eller rättare sagt om ett par timmar, fortsätter jag kampanja och se till att vi vinner valet!