Vi fryser ihjäl, det är så kallt! Stackars barn, men snart blir det varmt – eller???

Men vad är det som händer? Det kom plötsligt lite inspiration och blogglust krypande!

Egentligen kom det redan i lördags när jag var och tittade på Aksels innebandymatch i Rosershallen. Men det tog så lång tid att tina fingrarna när jag kom hem så jag kunde inte skriva nåt…

Idag kan jag inte låta bli.

Titta in på den här länken.

Det är så dumt, så onödigt och så uselt skött att  jag blir vansinnig!

Jag ska försöka ge er en liten förklaring:

Som ni vet har Rosersberg fått en ny hall, Rosershallen. Hallen ligger fint intill elljusspår, skola och fotbollsplaner mitt i Rosersberg. Förutsättningarna finns, men sen är det en hel del att be om.

Det som är mest aktuellt nu är alltså kylan.

I lördags när jag tittade på matchen var det så kallt att föräldrar och alla andra i publiken satt med sina tjocka vinterjackor, vantar och mössor på. Det är väl inte hela världen förstås.

Lite värre är det kanske att i den nya, fina och än så länge rena hallen, behöll många besökare sina snöblöta vinterskor på och det blev blött, smutsigt och halt.

Ok, visst, det kanske inte heller är ett allvarligt problem.

Men tänk då en stund på spelarna. I shorts och t-shirt. Burr!


Matilda går på Råbergsskolan. Där hette det tidigare i år att ”vi ska få ny hall”. Jo just det ja. Hittills har skolan knappt fått vara i Rosershallen. I fredags kunde inte Matildas klass  ha gympa överhuvudtaget. Den gamla hallen saknade ventilation. Den nya var för kall. Igår, måndag, kunde inte Matilda duscha efter gympan. Vattnet i den gamla hallen hade frusit. I den nya hallen var det 10grader…

STÖN

Visst kan sånt här hända. Det VET jag. Jag jobbar ju faktiskt i branschen…och det är inte de tekniska felen som stör mig mest.

Det är den nonchalans som kommunen med det bandklippande kommunalrådet i spetsen, visar mot Rosersbergs barn och ungdomar som har sett fram emot den nya hallen.

Istället för att stressa som en galning med bygget – som säkert fått en bättre utformning och getts bättre förutsättningar om Kilenkrysset fått bygga som de erbjöd sig att göra, men kommunen vägrade gå med på – borde man ha sett till behovet och låtit bygget ta den tid det behövde. Men nej, vi hade ju ett kommande val. Det är klart att då skulle ju hallen invigas i lagom tid inför valdagen, efter kommunalrådets exakta riktlinjer, på den tid som kommunalrådet kunde avvara, så att majoriteten kunde kamma hem fler röster. Då är inte värme och genomtänkta lösningar lika intressant.

Känner man inte igen detta från andra projekt i kommunen? Hur länge ska han få hålla på?

Jag uppmanar nu alla som upplever kylan i Rosershallen som ett problem att anmäla detta till Sigtuna kommun. Numera finns en funktion för att lämna synpunkter och felanmälan till kommunen på hemsidan. Här är länken.

Kan man kanske felanmäla hela kommunledningen?