Almedalen – here I come!

Idag har jag pratat, tänkt och utövat mer politik än under hela året sammanlagt. Jag har träffat politikerkollegor, läst texter, funderat och tänkt valseger 2014.
Jag har läst om politiska beslut, strategier, tankar och idéer och känt den där kittlande känslan ”jamen, precis så är det ju!”, ”meh, hur kan man ens tänka tanken?”, ”hur ska jag kunna påverka och få dem på bättre tankar?”, ”wow, det seminariet verkar ju svara på precis mina funderingar!”.

Tankarna har varit uppfriskande, energigivande och fått mig att må bra. Så bra att jag nästan struntat i det dåliga vädret…Den positiva känslan gör att det ska bli extra kul med nästa veckas Almedalsvecka. Jag har anmält mig till mingel, bloggplatsen, läst på om seminarier och föreläsningar, så det känns nästan som om jag ska bli förhörd. Men så är det förstås inte. Almedalsveckan är ett ypperligt tillfälle för en sån som jag. En person som har ett starkt intresse för samhällsfrågor, älskar att mingla och lyssna på kloka människor. En person som vill göra allt detta i lagom mängd och på sina egna villkor. Det ska jag göra i år. Inga måsten, inga tider att passa, ingen annan att ta hänsyn till.

Välkommen, kära Almedalsvecka, det ska bli kul att ses igen!

20120626-234823.jpg