Ett år i högen av levda år

2013. Tjugohundratretton. Ett år som snart också är förbi. Ett år i högen av alla levda år. Vad kan sägas om 2013? Vad ska stå överst i min årskrönika?

20131228-213033.jpg

Jag vet inte. Men jag kan få hjälp med det. Facebook kan berätta för mig vad jag har gjort under året. Tack, Facebook, vad skulle jag göra utan dig?

Jag klickar på ”Visa en tillbakablick på ditt år 2013″. Det första som kommer upp är en bild på min man när han äter frukost på Fotografiska i Stockholm i januari 2013. Det andra är en förskräcklig bild som min bror lagt upp på mig när jag var typ 14 och blev attackerad av PacMan-gubbar…Oklart om dessa två händelser är något jag skulle ta upp i en årskrönika.

20131228-215438.jpg

Nästa inlägg däremot, dvs. som Facebook tycker är värt att uppmärksamma, är vårt underbara återbesök på Hawaii i februari. Och det har definitivt en plats i mitt 2013.

Sedan följer oklara händelser som jag valt att dela med mig av på Facebook och jag förstår ju självklart hur de valts ut för att få vara med i en tillbakablick på mitt år. Det handlar oftast inte om hur viktiga de varit för mig, men hur mycket ni gillat dem. Ja, det kan ju också vara ett sätt att göra en årskrönika och faktiskt inte helt ointressant.

20131228-215627.jpg

 

Jag förstår ju absolut att Hawaii-bilderna (och även den katastrofala filmsnutten när jag försöker surfa) är med och bilden på min man i TV-rutan en av gångerna som han fick berätta om kryssningsrekordåret 2013 fick ju också många likes.

 

20131228-215427.jpg

Att den härligt somriga bilden på Nya Moderaternas partisekreterare Kent Persson tillsammans med oppositionsrådet Olov Holst och ordföranden Mats Weibull, Nya Moderaterna i Sigtuna, på plats i Almedalen är med, kan ju få symbolisera den lyckade Almedalsveckan 2013 som jag tillbringade bl.a. med dessa kloka män.

De ljuvliga bilderna från Furillen, raden av firanden i familjen och självklart de stämningsfulla bilderna från mina promenader i Rosersbergsparken är också ganska självklara inslag i mitt år 2013. Men är detta det som ska kallas höjdpunkterna under ett helt år? Ju mer jag tänker på det, desto mindre gillar jag året 2013. Jag ogillar det inte direkt, men det verkar verkligen inte ha haft något speciellt att komma med.

Oj, jag låter bitter! Det är inte min mening, absolut inte. Jag vill bara hitta ”det” med år 2013.

Jag vill hitta det där extra som jag kan tänka tillbaka på om en massa år och säga ”ja, det var 2013 som det hände, det vet jag alldeles säkert.”

Jag hittar det inte.