Lathet+dumhet = främlingsfientlighet

Idag är dagen efter. Dagen efter valet till Europaparlamentet. Dagen efter valet med ett skrämmande valresultat i många länder i Europa. Dagen efter ett tydligt tecken på att många människor inte vill hjälpa andra som har det värre än de själva. Dagen efter flera veckors hårt slit med att få folk att förstå hur viktigt det är att rösta. Det är helt enkelt dagen efter. Och måndag.

Jag är ledsen och bedrövad. Men jag är också ännu mer övertygad om att jag ska fortsätta stå för det jag tror på och berätta för andra vad jag tycker och vill. Under valrörelsen har jag flera gånger känt frustration över hur många människor som inte står för något, som inte tycker något eller åtminstone inte vågar säga vad de tycker. Människor som fnyser åt politik, fnyser åt EU och människor som säger att de inte bryr sig.

Den som tror att valresultatet får mig att tvivla på Nya Moderaternas politik har fel. Fetfel. Valresultatet ger mig ännu mer kraft att jobba för en politik som alltid står för fred, frihet och öppenhet. En politik som bygger på engagemang och vilja. En politik som står för ansvar och ordning och reda i ekonomin. En politik som inte stänger andra ute, utan vill att alla tar ansvar på det sätt de själva kan och där de kan. En politik som skapar trygghet och tolerans och aldrig, aldrig jobbar för högre murar eller visar rädsla för olikheter.

20140526-093821-34701054.jpg

Min kloka storasyster satte ord på mina känslor

 

De som röstat på de främlingsfientliga partierna runtom i Europa är så sorgligt fel ute. De har röstat på en nedbrytande politik som kommer medföra otrygghet, oro och ansvarslöshet runtom i hela Europa. De har gjort det av rent missnöje, planlöst och ogenomtänkt. De människorna som röstat på detta skrämmer mig. Men det som irriterar mig, stör mig och gör mig ännu mer förbannad är de människor som inte röstar alls. Oansvarigt, slött och förbannat korkat.

 

 

 

Jag är ledsen och bedrövad. Men nu biter jag ihop, sträcker på ryggen och filar argumenten. För nu ska vi vinna nästa val.20140517-071716.jpg