Lugn måndag

Idag ska jag på mammografiundersökning. Jag är en av de 40+are som blivit kallad. Är det nån som förstått urvalet? Jag fyllde 40 i oktober och blev kallad redan nu, men jag har flera kompisar som är ett par och i vissa fall t.o.m. flera år äldre och aldrig har blivit kallade. Märkligt.mammografi_53294786

Jag har dessutom gjort det för några år sedan p.g.a att det finns bröstcancer i släkten och jag ville göra en extra koll. När den sköterskan slet i mig och i det som skulle röntgas konstaterade hon krasst att det definitivt måste ha varit en man som uppfunnit mammografi-apparaten och att männen aldrig skulle tillåta nåt liknande instrument för deras undersökningar…


Hursomhelst, passar jag på att ta lite kompledigt innan jag ska till KS. Igår hade jag en skön ledig söndag och fick mersmak för att vara ledig…Mina lediga dagar är inte så många nuförtiden och för mig är det viktiga inte att ligga på soffan och äta praliner, utan att få göra vad jag vill i den takt jag vill, när jag vill.  Och det fick jag igår.

Henke åkte till Uppsala kl.07 för att åka Vikingarännet och jag kunde lugnt vända på mig och somna om för en välbehövlig sovmorgon. Det lyckades mycket bra och även om hela kroppen värkte när jag vaknade, så var det mycket skönt och efterlängtat att få sova tills kaffesuget tvingade upp mig ur sängen.

Resten av dagen ägnade jag åt tvätt, städning, tidningar, planering och att bara vara. Inga måsten! Såna dagar behövs! Tänk hur stressande det kan vara med alla dessa bestämda tider och klockslag. Det kan verkligen få mig att bli panikslagen! Jag behöver fler dagar utan tider…det är för lite med en sån dag i veckan. Men jag får försöka tänka lite på vad min terapeut sa för nåt år sedan och prioritera efter bästa förmåga. Allt jag vill göra är ju så kul!

Be Sociable, Share!

Kommentera