Snabba cash

Idag tröttnade jag på soffläget och tog med mig Aksel och hans kompis Tobbe på bio. Vi åkte till Kista Centrum och såg Snabba Cash.

Tobbe fyllde 15 förra helgen och Aksel, ja, han är nästan 15…Jag som har läst både Snabba Cash och Aldrig fucka upp funderade på om det verkligen var den mest lämpliga filmen för dessa grabbar, men de ville verkligen se den och jag ville ju också det.

80663_1116231_jpg_311927dRedan efter andra scenen och innan filmtiteln ens visats, blundade jag första gången och sneglade oroligt på Aksel för att se om han också blundade eller åtminstone såg äcklad ut av det brutala slagsmålet. Jag tänkte än en gång på hur grabbarna skulle reagera när de hemska scenerna som jag mindes från boken skulle komma och började tycka att det var en dum idé att se filmen med dem.

Men sen, filmen var ju inte alls lika brutal och vulgär som boken. Istället var den känslofylld och hade flera riktigt gripande scener. Visst var den grym och otäck, men också mycket välgjord och verklig. Känslorna fanns med hela tiden och jag verkligen led med den naive JW. akseltobbe

Kunde inte låta bli att snegla på Aksel och Tobbe då och då och utifrån deras miner tycker jag nog att jag kunde se att de var minst lika tagna som jag när filmens karaktärer betonade en efter en hur illa behandlade de blivit av sina pappor och hur de aldrig skulle bli som dem, hur alla bara tänker på sig själva och hur lätt man blir lurad. Det var bra. Det var långt ifrån sånt som jag tror lockar två livshungriga grabbar i 15-årsåldern. Hoppas jag…

Be Sociable, Share!

Kommentera