Nytt besöksrekord!

Oj, det blev besöksrekord på min blogg! Kul! Besöksantalet passerade 100 idag (eller enligt klockan och för er som läser nu – igår).

Sist jag var nära 100-strecket var när jag skrev om det inställda midsommarfirandet i Rosersberg förra året. Då tror jag att många som läste förstod vad jag menade och många höll också med. Men idag, när träffarna fullkomligt regnar över inlägget om Märsta och Valsta Centrum, misstänker jag att besökarna kanske inte direkt var mina största fans, utan letade sig till min blogg för att läsa om det ”mest desperata och ogenomtänkta förslaget i modern tid” som man så ödmjukt väljer att kalla förslaget att flytta Märsta Centrum till stationen.

Att det ska vara så svårt att tänka utanför ramarna! Från min sida är det ju funderingar och inte ett färdigt genomtänkt förslag eller patentlösningar på de så viktiga Märsta och Valsta Centrum-frågorna.

Jag tycker det är toppen att man lägger krut på dessa två bedrövliga centrum och försöker uppmuntra till rejäla ansiktslyftningar. Men jag kan för mitt liv inte förstå varför man inte gjort det tidigare och när man nu gör det är det så fantastiskt bråttom. Eller jo, det förstår jag visst det. Det är ju val om 40 dagar…

Men det är varken genomtänkt eller klokt att hasta igenom beslut för två så stora och viktiga satsningar – trots val. Det är inte rättvist mot kommuninvånarna att förblinda dem med slarviga förslag som man vill klubba igenom utan minsta försök till samarbete eller närmare analyser över blockgränserna.

Jag har tidigare suttit i Bygg- och trafiknämnden och vågar påstå att det sällan var några större ideologiska diskussioner i dessa frågor. Därför känns det märkligt och frustrerande att man nu hastar fram förslag och visar noll intresse för att föra diskussioner med oppositionen i centrumfrågorna.

Är man verkligen så rädd för att tänka fritt, nytt och vara lite wild and crazy?Ikväll har vi haft extra kommunstyrelsesammanträde då frågorna togs upp och vi fick en grundlig genomgång av de liggande förslagen. Jag vet inte om ni blir förvånade, men jag måste säga att det är helt ofattbart att vår kommuns majoritet ser det viktigare att bygga konsthall – ”det finns så många konstnärer i vår kommun” – än att ordna lokaler till den just nu mest populära 7-9-skolan i kommunen, Skolan Bergius.

Under genomgången poängterades också att Systembolaget kommer sannolikt att behöva flyttas, men det ska man självklart se till att det ordnas nya lokaler till. Det tycker jag givetvis är bra… Men att samtidigt säga att man inte ens övervägt att diskutera nya lokaler till den enda skolan med lång kö och inresande elever från andra kommuner är skrämmande!

Är det särskilt genomtänkt inför valet som handlar om skolan enligt alla mätningar och väljarundersökningar?

Be Sociable, Share!

3 reaktion på “Nytt besöksrekord!

 1. Men Helle! inte är det väl kommunen somska ordna lokaler åt det statliga Systembolaget. Däremot har fastighetsägaren sagt upp de lokaler som kommunen hyr för bibliotek. Då är det rimligt att kommunen förvissar sig om att det finns andra lokaler för kommunbibliotek som är en verksamhet kommuner ska erbjuda. På samma sätt söker fristående skolor lokaler som de behöver. Det enda kommunen måste göra då är vara med och betala!
  Det är viktigt att hålla reda på vad som gäller – även i en blogg!

 2. Hej Gun! Kul att du hittade hit!
  Nu har du hittat nåt ytterligare mellan raderna som jag inte var medveten om fanns…
  Biblioteket är givetvis en viktig kommunal fråga och inget som jag på något sätt vill argumentera mot. Men på KS igår nämnde din kollega att man förvissat sig om att Systembolaget skulle erbjudas nya lokaler, därför gör jag den kopplingen.
  Jag tycker det är anmärkningsvärt att man i sammanhanget inte ens nämner lokalfrågan för Skolan Bergius och på den direkta frågan om deras framtid svarar att det överhuvudtaget inte diskuterats, utan att det är en fråga mellan fastighetsägaren och skolan. Här blir skillnaden i våra partiers grundläggande prioriteringar väldigt tydlig. I förslaget bereder man tydligt plats och lokaler till en bowlinghall som man understryker inte ska drivas av kommunen och även stolt berättar om hur många intressenter det finns för driften av den. Hur kan det vara viktigare än att säkerställa att kommunens – just nu – mest framgångsrika skola har lokaler att driva sin verksamhet i?
  Och NEJ, jag säger INTE nej till en bowlinghall. Jag tycker det vore toppen med en sådan, jag gillar verkligen bowling och tycker det vore jättekul med en hall i Märsta! MEN – återigen – jag efterlyser vettigare prioriteringar av vad som är viktigt i vår kommun. Jag önskar ni slutade blunda för det tillskott i kommunen som Skolan Bergius är och dra nytta av deras framgång istället. Att frysa ut en hel skola och därmed alla som valt den framför de kommunala är långt ifrån rätt väg att gå.

 3. Pingback: » Ledande moderat funderar Helle Nyman Ahlqvist

Kommentera