Kungsan blir rosa

Idag är dagen då Kungsträdgården färgas ljust ljust rosa. Solen strålar och endast ett par små fluffiga moln är kvar på himlen.

20120423-143857.jpg
Halsduken känns alldeles för varm och längtan efter solglasögonen är stark. Men min tanke i morse blev sann – ”om jag tar glasögon istället för linser och lämnar solglasögonen hemma kommer solen att komma fram”…

Det som är ännu mer fantastiskt är att jag sitter still på en bänk, har ätit en glass – nyhet för i år: dammsugarglass :) mums! – och bara njuter av det. Fascineras av att det inte kryper i kroppen, svetten lackar inte i pannan och andningen är helt normal.

Fascineras också av att alla, verkligen alla från den gamla damen med sin lilla kompaktkamera, den coola skatekillen med den senaste iPhonen, de 35 japanerna med varsin kamera, de tuggummituggande blondinerna och den kaftanklädda, pistagenötsätande mannen, alla fotar de de rosa blommorna som blir större och större för varje sekund och som sprider ett ljuvligt skimmer över kungens annars så gråa trädgård.

Ännu en underbar vår gör entré i Stockholm.

20120423-145508.jpg

Be Sociable, Share!

2 reaktion på “Kungsan blir rosa

  1. Jag hörde några på tunnelbanan prata om att de var på väg dit. Jag tror att jag måste ta mig ett besök också :D

  2. Hej!
    Tack för att du läser och kommenterar!
    Du måste absolut dit och njuta! Jag var där med hela familjen igår och vi var alla överens om att det måste bli en ny familjetradition att äta en glass under det rosa taket i början på våren.

    Trevlig Valborg!
    Helle

Kommentera