Rör inte min pepparkaka eller negerboll

Det ska tydligen mycket till för att jag ska kunna blogga igen. Och nu har det kommit mycket till. Idag känner jag att jag bara måste skriva ett inlägg. Om jag inte gör det kommer jag kanske spricka eller bli galen – på riktigt.

Jag har skrivit om det i en light-version förr och trodde nog att det tog stopp då. Men istället har det eskalerat och frågan verkar dyka upp i de mest otänkbara tillfällen, vilket gör att jag bara måste skriva om det igen.

Det handlar om förbudet mot skolavslutningar i kyrkan och att fega svenskar bestämmer vilka saker som kan anses stötande av vissa folkgrupper.

Idag vaknade jag, tog min vana trogen fram min iPhone för att läsa nyheter, twitter och facebook i sängen innan kroppen orkade resa sig. Hamnade på den här länken och fick hejda mig för att inte hoppa upp ur sängen och skrika! Hur urbota korkad kan man bli!

Det här är nog inte heller politiskt korrekt…kanske är det en förklädd palestinier som är ute efter judarna??

Förbjuda pepparkaksgubbar och pepparkakor! Jag är fortfarande inte säker på att det hela inte är ett skämt eller ett missförstånd, men tyvärr tror jag inte det.

Det går verkligen utför för svenska samhället i den här frågan!

Jag vill att mina barn och kommande barnbarn ska få uppleva skolavslutningar i kyrkor, jag vill att de ska få sjunga ”Den blomstertid…”, ”Stilla natt, heliga natt…”, jag vill att de ska få vifta med svenska flaggor när de vill det (och estniska också förstås!), jag vill att de ska ha bra religionskunskap i skolan och få besöka olika religioners kyrkor och lokaler. Jag vill självklart att barnen i skolorna ska få vara pepparkaksgubbar och sjunga ”Vi komma från pepparkakeland” och jag vill säga negerboll!

Snälla, rara inskränkta och rädda svenskar – vi måste ändra vår inställning till invandring och integration. Det är inte invandrarna som är problemet, det är vi själva när vi är så här dumma och fega och fattar helt fel beslut.

Ajajajaj, hur ska denna bild tolkas?? Vad kan de två 12-åriga pojkarnas armrörelse betyda? Borde jag kanske anmält dem?

Tack och lov läste jag nu att skolan säger att det var ett missförstånd och att man ska tillåta pepparkaksgubbar ändå. Hoppas, hoppas ALLA är pepparkaksgubbar i det luciatåget i år. Eller nä, vänta, kanske kan skolan kvotera in en lucia också? Men helst en manlig sådan, annars bryter det väl mot könsreglerna och jämställdheten.

Be Sociable, Share!

2 reaktion på “Rör inte min pepparkaka eller negerboll

 1. Pepparkakor är inte problemet.
  Vi har flera hundratusen arbetslösa. Samtidigt är det en skriande bostadsbrist. Varför inte låta de som redan finns här får en rimlig chans till arbete och bostad? Både såna som min dotter på 20 år som invandraren Mustafa i samma ålder. Mot den bakgrunden tycker jag det är rimligt att vi kraftigt drar ned invandringen under kanske upp till 10 år. Det är den tanken jag har för att vilja diskutera invandringspolitiken. Eftersom SD är det enda partiet som stödjer detta så går min röst dit. Inte av några rasistiska skäl eller stöd för odemokratiska ideologier. För mig är det logiken som styr.

 2. Hej Urban,

  tack för din kommentar.
  Självklart är det inte pepparkakan som är problemet :-)
  Det är däremot inte logiskt att stänga ett land och tro att det är invandrarna som är problemet. Det är inte heller logiskt att släppa in obegränsat med människor och förse dem med socialbidrag. Det är däremot logiskt att hjälpa människor som behöver skydd eller flyttar hit för att vi behöver arbetskraften. Det vi svenskar behöver bli bättre på är att ställa krav på dem som kommer hit. Det är den socialdemokratiska politiken som misslyckats och släppt in alldeles för många människor som försetts med livslångt bidragsberoende, klumpat ihop alla i miljonprogramsområden och inte vågat ställa krav på dem för att de varit rädda för att då bli kallade främlingsfientliga. Alla som befinner sig i eller kommer till Sverige måste arbeta och ta ansvar för sin egen försörjning, helst från dag 1.
  Det är logiskt.

Kommentera