Ny utsikt

DSC00550Vi har fått en ny utsikt från vår stuga. Tidigare skymtade man ett litet vindkraftverk som står precis i utkanten av Klintehamn. Nu ser vi sex enorma propellrar ovanför träden. På natten är det som i Las Vegas, nåja nästan iallafall, varje propeller har nämligen en stor röd blinkande lampa i mitten. Så nära Las Vegas man kan komma på en åker på Gotland.

Nu tror ni kanske att jag ska oja mig över dessa inslag i naturen och beklaga mig över hur de förfular min utsikt. Men nej, jag gillar det. Jag tycker att vindkraftverk är smart och på Gotland passar de väldigt bra eftersom det ju blåser hela tiden. Hittills har vi inte heller hört att de låter, så störande är det inte. Dessutom tycker jag att de är häftiga. Står man under dem och tittar uppåt, är det svårt att inte bli yr och swooschandet på det avståndet är mäktigt.

Med tanke på att ett sånt här kraftverk kan försörja ca 300 villor under ett helt år tycker jag att det är svårt att inte vilja ha fler runt om i landet. De tar ju ingen stor plats alls, medför nya arbetstillfällen, skapar ren, miljövänlig energi och är riktigt dekorativa. Hade jag haft plats, hade jag byggt ett eget.

Be Sociable, Share!

Kommentera