Labans affär

DSC00572När vi är på Gotland åker vi då och då till ”storsamhället” Hemse för att handla mat. I år besökte vi Labans affär för första gången. Laban är mannen som uppfann dinkel – nä inte riktigt, men han är åtminstone en av de största marknadsförarna av dinkel och dinkelprodukter från sin kvarn på Faludden. Det finns inte mycket som är så gott som dinkelmannagrynsgröt och hans dinkellimpor.

Vi köpte bl.a. dinkelmannagryn och en underbar fruktdinkellimpa som försvann på kortast möjliga tid och gör oss tvungna att åka tillbaka till Hemse redan innan vinförrådet tagit slut. Det brukar annars vara anledningen till att åka dit eftersom vårt närmaste Systembolag ligger där.

Sen köpte vi ett paket kaffe. Det var det godaste kaffe vi druckit sen, ja, jag vet faktiskt inte sen när. Kan inte minnas nåt annat kaffe med sån smak! Det kommer från Gotlands kafferosteri i Visby och heter ”Rone”. Helt galet gott! Man vill på nåt sätt bara ta stora, stora klunkar och inte sluta dricka. Jag rekommenderar alla som gillar kaffe, och självklart alla som inte gör det!, att prova det.

Det här besöket i Hemse gör att vi måste åka dit igen imorgon eftersom både limpan och kaffet är slut. Helt plötsligt kom Systembolaget på en andra plats.

Be Sociable, Share!

4 reaktion på “Labans affär

 1. Hahaha… en butik att besöka alltså. Som slår Systembolaget!

  Och kaffet ska jag testa!

 2. Roligt att du gillar Rone det är ett kaffe som även har varit min favorit
  under 2009 jag har rostat det med mycket omsorg och kärlek du är även välkommen till rosteriet på adelsgatan när du är i Visby någon gång så får du vara med när vi rostar det fantastska Rone kaffet
  mvh . rostare Bengt LIndahl

 3. Hej Bengt!
  Va kul! Jag kommer gärna! Kaffet är underbart, både min man och jag är helfrälsta. Sist köpte han de sista påsarna i butiken i Hemse…
  Vi kommer att vara på Gotland under tre sommarveckor, så jag ska definitivt titta förbi.
  Vad du än gör – sluta inte rosta Rone kaffet!

Kommentera