Kakel & klinkers

Sedan ett par månader säljer jag badrum och får massor med frågor om kakel, klinkers, sjösten, stora plattor i små utrymmen, laserskuret, fogar och fix. Hittills har det varit rena grekiskan för mig och jag har blivit livrädd för att få frågor om annat än om vad jag tycker är snyggt. Men nu. Nu är jag fullärd och vill börja kakla, klinkra och fuktspärra själv! Jag riktigt längtar efter nästa kund som vill prata tätskikt.

Under ett antal timmar har jag idag fått utbildning av Kakelcentralen och det var så kul! Ända tills jag skulle visa hur jag räknar ut kvm i vinklade rum…Då fick jag trista flashbacks från mattelektionerna i skolan och blev alldeles svettig när jag skulle förklara hur jag tänkte. Det är liksom inte min grej att förstå mått.

En gång för ca ett halvt sekel sedan hade jag och några kompisar fest med övernattning för ca 60 personer. Jag skulle räkna ut hur många limpor vi skulle köpa till frukosten och kom fram till att om det var ca 20 skivor i varje limpa, skulle vi behöva 15 st…

Jag lovar att använda färdiga kalkylprogram när jag räknar ut kakelåtgången.

Be Sociable, Share!

En reaktion på “Kakel & klinkers

Kommentera