Rosers forever

Oj, va det var svårt att blogga nuförtiden. Men jag tänker inte oja mig för det igen, det har jag gjort tillräckligt i de senaste inläggen. Jag får helt enkelt acceptera att det blir längre och längre mellan inläggen och hoppas att det vänder snart. Har jag några läsare kvar är det toppen…

Som jag nämnt i mina tidigare inlägg har jag tänkt mycket på vad jag prioriterar och hur mycket jag orkar göra efter jobbet och undrat hur jag kunnat bli så trött. Samtidigt har jag funderat mycket på mitt politiska engagemang och  – inte bara efter vänsterpartiets idiotiska idéer – tog jag ett beslut härom månaden. Det beslutet tänkte jag skriva lite om ikväll.

Beslutet innebär att jag ska börja delta i fullmäktigearbetet igen och dessutom ansvara för en moderat Rosersbergssektion. 

Moderaterna i Sigtuna kommun har jobbat hårt med att analysera valförlusten och diskuterat möjligheterna för partiet. Vissa partimedlemmar säger att det inte var en stor förlust och att vi egentligen gjorde ett bra val eftersom det var så många som röstade M i riksdagsvalet, men jag kan inte känna så. Vi gjorde ett katastrofval i kommunen. Och jag var valledare. Det känns. Och det känns surt. Jag gillar inte att förlora.

Efter valet har ett antal ambitiösa personer lagt ner massor med tid och energi på att hitta nya, bra och spännande sätt att få partiet på fötter igen. Själv har jag inte deltagit i arbetsgruppen, men har ändå lagt mig i lite grann och kommit in med mina synpunkter. Bl.a. har jag slagits för något som jag tror stenhårt på, nämligen att vi måste bli mer lokala och visa att vi har planer för vår kommuns olika delar. Vi är inte längre ett gubbigt Sigtuna-parti, utan har representanter i hela kommunen och vill lyfta frågor i alla kommundelar. Jag tror också – och hoppas – att fler vågar ta steget in i politiken om de vet att det gynnar just deras egen kommundel eller deras eget intresse.  Vi måste inse att kommunpolitik inte i första hand är ideologisk politik. Det är mycket viktigare om man får korsningen eller rondellen, idrottsplatsen eller äldreboendet, hundrastgården eller parkeringsplatsen.

Jag önskar bara att våra kommuninvånare inte hade glömt att man faktiskt också påverkar innehållet i våra skolor, äldreboenden, förskolor och hur skattepengarna används genom att rösta på rätt parti även i kommunvalet.

Läs gärna mer om mina tankar om den nya moderata sektionen i Rosersberg och hör av dig om du vill framföra din åsikt eller ställa nån fråga.

Jag ska försöka återkomma inom kort med en recension från förra veckans kommunfullmäktigemöte. Mötet var mitt första ”riktiga” fullmäktigemöte och jag kan tyvärr inte påstå att jag blev glatt överraskad. Vi behöver bli fler som vill förändra politiken och politikerna i den här kommunen!