Regn, rusk, sossar och RUT

 

Inläggets rubrik är som Brasses Lattjolajbanlåda – fast här ska tre saker bort och en ska vara kvar…Läs och gissa vad.

 

Trots tantvarning och tjat måste jag idag – min vana trogen – klaga på vädret. Idag är det faktiskt värre än vanligt. Det är sedan igår den första sommarmånaden och inte senhöst som det känns som. Det är knappt 5 grader, full storm och regn åt alla håll. Vidrigt! Tur att det är lördag, så man kan stanna inne och sjunka ner i soffan med dator, filt och bok. Och snart är det ok att ta fram en flaska vin eller två…

 

Jag passar på att ta det väldigt lugnt och bara göra det jag har lust med för stunden. Nåja, jag har visserligen tvättat ett par maskiner också, men det är ren självdisciplin som fått mig till det och jag tänker inte ta hand om den rena tvätten idag.

Dagen är t.ex. utmärkt för att blogga, vilket var länge sen jag gjorde, upptäckte jag. Det beror bl.a. på att jag börjat jobba heltid igen eftersom doktorn tycker att jag verkar frisk och återställd och jag själv också känner att jag mår mycket bättre än på länge. Det känns självklart toppen att inte längre vara sjukskriven och det känns jättekul att jobba. Bl.a. för att vi anställt en tjej som ska avlasta mig i butiken och de andra på kontoret och också för att det är en massa roliga saker på gång på jobbet. Det är verkligen härligt att jobba!

Att ha ett arbete att gå till är viktigt för alla. Förutom lönen är det viktigt för individen med det sociala som ett arbete medför. Jag skulle visserligen inte tacka nej till att vara ekonomiskt oberoende och slippa gå till ett jobb fast tider som jag inte rår över själv. Men jag vet att jag isåfall skulle syssla med annat ändå.

Som politik t.ex. Vilket osökt (?) leder mig in på sossarnas obegripliga arbetsmarknadspolitik…

Ofta kan man läsa om arbetslöshet och framförallt bland ungdomar. Visserligen är statistiken ofta missvisande och överdriven, läs t.ex. artikeln om hur 15-åringar i skolan räknas in i siffrorna, men visst är det ett problem att unga idag har svårt att få sitt första jobb. Hur kan vi ändra på det?

Ja, inte som sossarna tror iallafall.  Deras politik hotar 25 000 ungdomsjobb. Att fördubbla arbetsgivaravgifterna för att anställa unga, höja restaurangmomsen och göra det mindre lönsamt att arbeta leder ju till precis det motsatta, dvs. färre jobb och krångligare vägar till anställning.

Nya Moderaternas arbetsmarknadspolitik strävar däremot efter fler jobbmöjligheter, lägre avgifter och mer pengar kvar till arbetande. Det ska vara attraktivt att anställa unga och det ska vara lönsamt att arbeta. 

Den nuvarande moderatledda regeringens åtgärder som jobbskatteavdrag, ROT & RUT, sänkt arbetsgivaravgift för unga och sänkt restaurangmoms är några toppenexempel på sätt att skapa fler jobb.

Idag kampanjar mina moderatkollegor runtom i landet för fler jobb och för att upplysa svenskar om hur fel sossarna tänker. Jag hoppas många lyssnar och tar till sig budskapet. Om regeringen inte får sitta kvar nästa mandatperiod och S tar över, kommer fler och fler stanna utanför arbetsmarknaden, färre företagare kommer ha råd att anställa och om t.ex. RUT-avdraget tas bort kommer ett stort antal tjänster försvinna. Och om folk inte jobbar stannar samhället. Är det det sossarna vill?

Nä, nu blev det ändrade planer för kvällen. Inga barn hemma och Henke och jag ska trotsa regnet och ge oss iväg för att utnyttja såväl kollektivtrafiken, arbetskraften och den sänkta restaurangmomsen och äta middag på OT. Skål på er!